Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 5. 2014,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Conchita Wurst brada

Torek, 13. 5. 2014, 11.28

8 let

Do košate brade, kot jo ima Conchita, tudi z operacijo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalka letošnjega izbora pesmi za Evrovizijo Conchita Wurst ni edina, ki ceni enakomerno, košato brado. Vedno več moških naj bi se namreč odločalo za transplantacijo obraznih dlak.

Petindvajsetletni Thomas Neuwirth je s svojim odrskim alter egom Conchito Wurst resda navdihnil številne zvezdnice in zvezdnice, da si v znak podpore narišejo ali računalniško dodajo brado, a vedno več moških se poleg transplantacije las odloča za transplantacijo obraznih dlak.

Kot poroča Mednarodno združenje za lasno transplantacijo, je bilo po svetu leta 2012 izpeljanih 310.624 postopkov lasne transplantacije. V približno 90 odstotkih je šlo za transplantacijo las na lasišču, a število moških, ki si operativno povečajo poraščenost obraza, se veča.

James Binns, ki ga lahko vidite na videoposnetku, je glasbeni menedžer, ki se je poleg transplantacije las odločil tudi za transplantacijo brade. Dlake s spodnjega dela brade, ki niso tako vidne, so mu zdravniki prestavili višje, na območje lic, in tako povečali poraščeno površino obraza.

Minimalna cena posega v Londonu je 3.000 funtov oziroma 3.678 evrov, za želene rezultate pa so pogosto potrebni večkratni posegi, ki niso neboleči. Človeški obraz je namreč dobro oživčen, zato ga je pred tovrstnimi posegi treba namazati s kremo, ki omrtvi obraz.

Edward Ball, londonski specialist za lasno transplantacijo, pravi, da se je število operacij na obrazu v zadnjem letu zagotovo podvojilo, kar pripisuje tudi vedno večjemu številu zvezdnikov, ki se na rdeči preprogi in drugih družabnih dogodkih prikažejo z brado.

Za transplantacijo se odloča tudi precej moških z Bližnjega vzhoda, kjer je košata brada pomemben simbol moškosti in statusa, zato v London prihaja tudi veliko prebivalcev Dubaja.

Leta 2012 so v ZDA opravili za 1,4 milijarde evrov transplantacij, v Evropi za 1,5 milijarde evrov in v Kanadi za 1,3 milijarde evrov.

Ne spreglejte