SiolNET. Trendi Moda
4,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dedinja modnega imperija, ki se skriva pred svetom #foto

4,30

termometer

Allegra Versace
Foto: Getty Images

Po premieri serije o umoru modnega oblikovalca Giannija Versaceja je družina Versace spet v središču pozornosti. Tudi dekle, ki ji je oblikovalec zapustil svoje modno podjetje: njegova nečakinja Allegra, ki si po njegovi smrti ni nikoli povsem opomogla.

Gianni Versace je preprosto oboževal svojo nečakinjo Allegro, hčerko svoje sestre Donatelle, prav tako pa je bila deklica izjemno navezana na strica. Imela je le 11 let, ko je oblikovalec julija 1997 umrl pod streli Andrewa Cunanana in ko je nenadoma postala 50-odstotna lastnica Versacejevega modnega imperija. Trideset odstotkov je bilo v lasti njenega strica Santa, preostalih 20 odstotkov je imela Donatella, zaradi spora med Santom in Donatello pa se je Gianni odločil, da bo njegova dedinja Allegra.

Allegra Versace leta 2008 Allegra Versace leta 2008 Foto: Getty Images Te odgovornosti in pozornosti javnosti si nikoli ni želela, tragična Versacejeva smrt in pritisk dediščine sta jo močno zaznamovala in ob redkih trenutkih, ko se je pojavila v javnosti, je bilo očitno, da je izjemno vitka.

Večletni boj z anoreksijo

Leta 2004 je dopolnila 18 let in tudi uradno postala dedinja modnega imperija - njeno premoženje ocenjujejo na okoli 650 milijonov evrov -, zasebno pa je bilo njeno stanje vse slabše. Leta 2007 je družina Versace v sporočilu za javnost razkrila, da se Allegra že več let bori z anoreksijo. "Zdravniki ji pomagajo po svojih najboljših močeh in na zdravljenje se dobro odziva," so takrat sporočili.

Študirala je v ZDA, zanimala jo je igra. Kot je leta 2011 povedala v intervjuju za italijanski časopis La Repubblica, je najraje igrala v neodvisnih filmih, "ki jih ni nihče gledal. A še vedno me je ves čas spremljalo ime Versace. Temu nisem mogla pobegniti in škodilo mi je."

Vse od umora Giannija Versaceja je Donatella hčerko zavijala v vato in jo imela ves čas pod nadzorom. Ni povsem jasno, ali je bila ta pretirana materinska skrb posledica ali vzrok Allegrinega skrivanja pred svetom. "Včasih naju z bratom pogleda in reče: 'Kako sta lahko moja otroka tako drugačna od mene?'" je Allegra leta 2007 povedala za revijo Harper's Bazaar.

Materina zasvojenost s kokainom

Donatella je imela medtem tudi sama kopico težav, zasvojena je bila namreč s kokainom. Kot je leta 2005 povedala v intervjuju za Vogue, se je ta odvisnost začela konec 80. let na modnih dogodkih v New Yorku in Los Angelesu. "Še nikoli se nisem tako zabavala," je dejala, "počutiš se bolj budnega, bolj prisotnega. Žal pozneje ni več tako."

Allegra in Donatella Versace leta 2012 Allegra in Donatella Versace leta 2012 Foto: Getty Images

Donatelli se je odvisnosti uspelo otresti, kako je z Allegro, ki ima zdaj 31 let, pa razen njenih najbližjih ne ve nihče, saj se v javnosti pojavlja izjemno redko. Nazadnje so jo paparaci ujeli med tekom v Milanu, s fotografij pa je bilo jasno razvidno, da je še vedno izjemno vitka.

V seriji Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba je ni. Ustvarjalec serije Ryan Murphy je po poročanju časopisa New York Post sicer posnel prizor, v katerem je tudi Allegra, a ga je pozneje na željo Donatelle umaknil iz serije. Družina Versace je še pred premiero serije sporočila, da serije niso avtorizirali in da niso sodelovali pri njenem nastanku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin