Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2018,
16.01

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30

1

Natisni članek

Allegra Versace Versace anoreksija

Torek, 30. 1. 2018, 16.01

6 let, 2 meseca

Dedinja modnega imperija, ki se skriva pred svetom #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30

1

Allegra Versace | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po premieri serije o umoru modnega oblikovalca Giannija Versaceja je družina Versace spet v središču pozornosti. Tudi dekle, ki ji je oblikovalec zapustil svoje modno podjetje: njegova nečakinja Allegra, ki si po njegovi smrti ni nikoli povsem opomogla.

Gianni Versace je preprosto oboževal svojo nečakinjo Allegro, hčerko svoje sestre Donatelle, prav tako pa je bila deklica izjemno navezana na strica. Imela je le 11 let, ko je oblikovalec julija 1997 umrl pod streli Andrewa Cunanana in ko je nenadoma postala 50-odstotna lastnica Versacejevega modnega imperija. Trideset odstotkov je bilo v lasti njenega strica Santa, preostalih 20 odstotkov je imela Donatella, zaradi spora med Santom in Donatello pa se je Gianni odločil, da bo njegova dedinja Allegra.

Allegra Versace leta 2008 | Foto: Getty Images Allegra Versace leta 2008 Foto: Getty Images Te odgovornosti in pozornosti javnosti si nikoli ni želela, tragična Versacejeva smrt in pritisk dediščine sta jo močno zaznamovala in ob redkih trenutkih, ko se je pojavila v javnosti, je bilo očitno, da je izjemno vitka.

Večletni boj z anoreksijo

Leta 2004 je dopolnila 18 let in tudi uradno postala dedinja modnega imperija - njeno premoženje ocenjujejo na okoli 650 milijonov evrov -, zasebno pa je bilo njeno stanje vse slabše. Leta 2007 je družina Versace v sporočilu za javnost razkrila, da se Allegra že več let bori z anoreksijo. "Zdravniki ji pomagajo po svojih najboljših močeh in na zdravljenje se dobro odziva," so takrat sporočili.

Študirala je v ZDA, zanimala jo je igra. Kot je leta 2011 povedala v intervjuju za italijanski časopis La Repubblica, je najraje igrala v neodvisnih filmih, "ki jih ni nihče gledal. A še vedno me je ves čas spremljalo ime Versace. Temu nisem mogla pobegniti in škodilo mi je."

Vse od umora Giannija Versaceja je Donatella hčerko zavijala v vato in jo imela ves čas pod nadzorom. Ni povsem jasno, ali je bila ta pretirana materinska skrb posledica ali vzrok Allegrinega skrivanja pred svetom. "Včasih naju z bratom pogleda in reče: 'Kako sta lahko moja otroka tako drugačna od mene?'" je Allegra leta 2007 povedala za revijo Harper's Bazaar.

Materina zasvojenost s kokainom

Donatella je imela medtem tudi sama kopico težav, zasvojena je bila namreč s kokainom. Kot je leta 2005 povedala v intervjuju za Vogue, se je ta odvisnost začela konec 80. let na modnih dogodkih v New Yorku in Los Angelesu. "Še nikoli se nisem tako zabavala," je dejala, "počutiš se bolj budnega, bolj prisotnega. Žal pozneje ni več tako."

Allegra in Donatella Versace leta 2012 | Foto: Getty Images Allegra in Donatella Versace leta 2012 Foto: Getty Images

Donatelli se je odvisnosti uspelo otresti, kako je z Allegro, ki ima zdaj 31 let, pa razen njenih najbližjih ne ve nihče, saj se v javnosti pojavlja izjemno redko. Nazadnje so jo paparaci ujeli med tekom v Milanu, s fotografij pa je bilo jasno razvidno, da je še vedno izjemno vitka.

V seriji Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba je ni. Ustvarjalec serije Ryan Murphy je po poročanju časopisa New York Post sicer posnel prizor, v katerem je tudi Allegra, a ga je pozneje na željo Donatelle umaknil iz serije. Družina Versace je še pred premiero serije sporočila, da serije niso avtorizirali in da niso sodelovali pri njenem nastanku.

Ne spreglejte