SiolNET. Trendi Kultura
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Sarajevu nastaja največja freska Davida Bowieja na svetu

0,23

termometer

David Bowie v Sarajevu
Foto: Instagram

13 krat 10,5 metra velika stenska poslikava bo največja freska glasbenika, ki je umrl januarja letos.

Konec maja bo Sarajevo postalo mesto z največjo fresko Davida Bowieja na svetu. Umetnik Enis Čišić, ki je sicer risar stripov za slovito striparsko založbo Marvel, ga riše na steni sarajevskega študentskega doma. Pri tem mu pomagajo prijatelji iz likovne akademije, ki so se poimenovali Team Bowie Sarajevo.

"Bowie je bil največja zvezda na svetu," je za televizijo N1 dejal umetnik. Ta se želi s poslikavo glasbeniku zahvaliti za umetnost, ki jo je vse življenje delil s svetom. Slika bo velika 13 krat 10,5 metra.

 

#sarajevobowie #location #murals #streetart #davidbowie #fashion #changes #heroes #teamBowieSarajevo

A photo posted by Sarajevo David Bowie Mural (@sarajevobowie) on

Ideja se je rodila kje drugje kot v kavarni. "Želel sem obiskati njegov grob, a ker je bil kremiran, njegov pepel pa so raztresli na Baliju, sem se domislil, da bi lahko naredili fresko, ob kateri bi se njegovi oboževalci lahko poklonili velikemu glasbeniku," je dejal Vedad Trbonja, idejni vodja projekta.

Trg Davida Bowieja

Nato pa so zelo hitro našli primeren zid in pridobili dovoljenja. Še največ težav so imeli s tem, kako risbo Enisa Čišića prenesti na zid.

V treh mesecih in pol jim je uspelo naslikati fresko, ki se trenutno še suši, a bo do 28. maja nared za odprtje, ki bo celodnevna oziroma celonočna zabava, posvečena Bowieju, ulico pa bodo ta dan simbolično preimenovali v Trg Davida Bowieja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin