Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2013,
7.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

otroške knjige sejem

Torek, 28. 5. 2013, 7.38

8 let

V Konzorciju začetek 21. prodajne razstave Bologna po Bologni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Knjigarni Konzorcij so pripravili 21. prodajno razstavo tujih otroških knjig Bologna po Bologni, namenjeno predstavitvi najboljših del s priznanega sejma otroških knjig v Bologni.

Prodajno razstavo bodo odprli danes, 28. maja, ob 11. uri, popoldne ob 17. uri pa jo bo obiskala letošnja častna gostja, mlada francoska ilustratorka Elis Wilk.

V Knjigarni Konzorcij zadnje dni maja vse od leta 1993 tradicionalno namenjajo predstavitvi otroške literature. Letos bo na ogled izbor okoli 300 najboljših del, ki so bila letos med 24. in 27. marcem predstavljena na jubilejnem, 50. sejmu otroške in mladinske literature v Bologni.

Poudarek bo na nagrajenih delih, med katerimi so bila letos slikanica Eyes avtorice in ilustratorke Iwone Chmielewske, poučno delo Dictionnaire fou du corps avtorice in ilustratorke Katy Couprie ter delo Diccionario para armar več avtorjev, ki je v Bologni prejelo nagrado nova obzorja.

Vodja centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo Pionirske knjižnice in oddelka za otroke in mladino v Knjižnici Otona Župančiča Darja Lavrenčič Vrabec je za STA dodala, da so ob 50. jubileju sejma v Bologni v Pionirski knjižnici v sodelovanju s Slovensko sekcijo IBBY naredili tudi izbor najstarejših tujih slikanic, ki jih hranijo v Pionirski knjižnici.

Sejem otroške in mladinske literature v Bologni je po vsem svetu znan kot dogodek, ki ga organizatorji in izvajalci kulturnih vsebin za otroke in mlade ne smejo zamuditi. Na programu sejma, ki se razteza na 20 tisoč kvadratnih metrih površin, so številni pogovori, branja in drugi dogodki ter podelitev sejemskih nagrad. V Bologni se vsako leto predstavljajo tudi slovenski avtorji.

"Knjižni sejem v Bologni je kot čudežno drevo, ki leto za letom, že 50 let, vsakič znova spomladi zacveti in nas razveseli z novim knjižnim okrasjem," so zapisali v Mladinski knjigi. Prodajna razstava bo v Konzorciju na ogled do 1. junija.

Ne spreglejte