SiolNET. Trendi Kultura
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umrl je član Slovenskega okteta Marjan Trček

2,33

termometer

 | Foto: Slovenski oktet
Foto: Slovenski oktet

"Globoko pretreseni in z žalostjo v srcu sporočamo, da nas je danes, dne 16. 8. 2016, v devetinpetdesetem letu starosti nepričakovano zapustil naš prijatelj in član Slovenskega okteta, gospod Marjan Trček," je na svoji spletni strani zapisal Slovenski oktet.

Trček se je rodil 8. novembra 1957 v Ljubljani. Leta 1996 je na Akademiji za glasbo v Ljubljani diplomiral iz solopetja in se nato izpopolnjeval še pri Alfredu Burgstallerju in Marjani Lipovšek. Kot tenorist je nastopal v različnih zasedbah, sodeloval je s SNG Opera in balet Ljubljana in SNG Opera in balet Maribor, kjer je oblikoval preko dvajset liričnih opernih in operetnih vlog.

Umetnost petja je prenašal na mlade pevce na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

V letih od 1992 do 1996 je prepeval v Slovenskem oktetu. Ob 45. obletnici delovanja Slovenskega okteta je prejel odlikovanje zla­ti častni znak svobode Republike Slovenije, s katerim je predsednik oktet odlikoval za zasluge na vokalno glasbenem področju. Leta 2001 je bil imenovan za častnega člana Slovenskega okteta, redni član je ponovno postal leta 2010.

[video: 59514 / ]

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 90
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin