SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Alenka Godec in Slovenski oktet v Logarski dolini

3

termometer

Na 15. božično-novoletnem koncertu na snegu v Logarski dolini so praznično vzdušje pričarali solčavski otroci, Slovenski oktet, Alenka Godec z ansamblom in voditelj Franci Podbrežnik.

"Fletno praznujte, radi se 'mejte, na toplem bod'te in velik' se smejte" Letos je zima sicer bolj skopa s snegom, a Logarsko dolino je prekrila s tanko snežno odejo, ki je pomagala ustvarjati čar božično-novoletnega koncerta na snegu, ki ima v soorganizaciji Logarske doline, d. o. o., Hotela Plesnik in Centra Rinka že 15-letno tradicijo. V preteklem desetletju in pol je ta koncert med zvezde izstrelil Jana Plestenjaka ter nov ustvarjalni zagon dal Nuši Derenda in Oliverju Dragojeviću, kot se je pošalil voditelj Franci Podbrežnik – Solčavski, ki je ves večer poslušalstvo grel s svojimi izvirnimi hudomušnimi domislicami. V ponedeljek, 26. decembra, je po njegovi napovedi oder uvodoma pripadel "žensko-moškemu šoloobveznemu kolektivu učilne zidane v Solčavi". Morda neudeleženim ne bo odveč razlaga, da so na oder kot prvi nastopajoči stopili otroci iz osnovne šole in vrtca Solčava, ki so s pesmijo in besedo prikupno popeljali v božično-novoletno vzdušje, za konec pa pristavili še pristno solčavsko voščilo: "Fletno praznujte, radi se 'mejte, na toplem bod'te in velik' se smejte!"

Slovenski oktet v preddverju Kamniško-Savinjskih Alp Sredico božično-novoletnega koncerta na snegu so z glasovnim razkošjem, kadečim se v zimski mraz, zapolnili člani Slovenskega okteta, ki je letos praznoval 60. obletnico delovanja. Oj, Triglav, moj dom je tudi v preddverju Kamniško-Savinjskih Alp zazvenel očarljivo, Žabe pa so ogrele jezičke tako pevcem kot poslušalcem, ki so pokazali, da mlake še niso zamrznile. Slovenski oktet je s pesmijo odpotoval tudi čez meje Slovenije: k Sonječki v Rusijo – ob namišljenih mandolinah in balalajkah – in k beneškim gondoljerjem v Italijo. Slovo je bilo še kako slovensko, zapečateno z Avsenikom. S pesmima Gozdovi v mesečini in Zvezde na nebu žare bi osmerici skoraj uspelo na oblačno nebo privabiti luno in zvezde.

Ob Alenki Godec poslušalce zasrbeli podplati V nadaljevanju je ob zvokih harmonike iz nekajkrat stotero grl zazvenela V dolini tihi in Logarsko dolino zbudila iz zimskega sna. Veliki finale 15. božično-novoletnega koncerta na snegu pa je pripadel Alenki Godec, ki je prvič nastopila pod obokom obrušenih vršacev Kamniško-Savinjskih Alp. Njena spremljevalna skupina se ni ozirala na mraz, ki je grizel v prste, Godčeva pa je nizke temperature preganjala z nalezljivo energijo. Ob zimzelenih slovenskih in tujih uspešnicah, prepredenih s prgiščem Alenkinih pesmi, so tudi poslušalce zasrbeli podplati … le kako jih ne bi, ko pa so Vsak je sam, Dekle iz zlate ladjice, Ti si moja roža, Poglej me v oči, Walking on Sunshine in druge pesmi kar vabile k harmoničnemu zlitju z živahno melodijo. Življenje je lepo … ne le v pesmi, ampak tudi ob tihem ognjemetu, ki je za konec švignil v nebo nad Logarsko dolino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin