Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2011,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenski oktet

Torek, 27. 12. 2011, 10.38

8 let

Alenka Godec in Slovenski oktet v Logarski dolini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na 15. božično-novoletnem koncertu na snegu v Logarski dolini so praznično vzdušje pričarali solčavski otroci, Slovenski oktet, Alenka Godec z ansamblom in voditelj Franci Podbrežnik.

"Fletno praznujte, radi se 'mejte, na toplem bod'te in velik' se smejte" Letos je zima sicer bolj skopa s snegom, a Logarsko dolino je prekrila s tanko snežno odejo, ki je pomagala ustvarjati čar božično-novoletnega koncerta na snegu, ki ima v soorganizaciji Logarske doline, d. o. o., Hotela Plesnik in Centra Rinka že 15-letno tradicijo. V preteklem desetletju in pol je ta koncert med zvezde izstrelil Jana Plestenjaka ter nov ustvarjalni zagon dal Nuši Derenda in Oliverju Dragojeviću, kot se je pošalil voditelj Franci Podbrežnik – Solčavski, ki je ves večer poslušalstvo grel s svojimi izvirnimi hudomušnimi domislicami. V ponedeljek, 26. decembra, je po njegovi napovedi oder uvodoma pripadel "žensko-moškemu šoloobveznemu kolektivu učilne zidane v Solčavi". Morda neudeleženim ne bo odveč razlaga, da so na oder kot prvi nastopajoči stopili otroci iz osnovne šole in vrtca Solčava, ki so s pesmijo in besedo prikupno popeljali v božično-novoletno vzdušje, za konec pa pristavili še pristno solčavsko voščilo: "Fletno praznujte, radi se 'mejte, na toplem bod'te in velik' se smejte!"

Slovenski oktet v preddverju Kamniško-Savinjskih Alp Sredico božično-novoletnega koncerta na snegu so z glasovnim razkošjem, kadečim se v zimski mraz, zapolnili člani Slovenskega okteta, ki je letos praznoval 60. obletnico delovanja. Oj, Triglav, moj dom je tudi v preddverju Kamniško-Savinjskih Alp zazvenel očarljivo, Žabe pa so ogrele jezičke tako pevcem kot poslušalcem, ki so pokazali, da mlake še niso zamrznile. Slovenski oktet je s pesmijo odpotoval tudi čez meje Slovenije: k Sonječki v Rusijo – ob namišljenih mandolinah in balalajkah – in k beneškim gondoljerjem v Italijo. Slovo je bilo še kako slovensko, zapečateno z Avsenikom. S pesmima Gozdovi v mesečini in Zvezde na nebu žare bi osmerici skoraj uspelo na oblačno nebo privabiti luno in zvezde.

Ob Alenki Godec poslušalce zasrbeli podplati V nadaljevanju je ob zvokih harmonike iz nekajkrat stotero grl zazvenela V dolini tihi in Logarsko dolino zbudila iz zimskega sna. Veliki finale 15. božično-novoletnega koncerta na snegu pa je pripadel Alenki Godec, ki je prvič nastopila pod obokom obrušenih vršacev Kamniško-Savinjskih Alp. Njena spremljevalna skupina se ni ozirala na mraz, ki je grizel v prste, Godčeva pa je nizke temperature preganjala z nalezljivo energijo. Ob zimzelenih slovenskih in tujih uspešnicah, prepredenih s prgiščem Alenkinih pesmi, so tudi poslušalce zasrbeli podplati … le kako jih ne bi, ko pa so Vsak je sam, Dekle iz zlate ladjice, Ti si moja roža, Poglej me v oči, Walking on Sunshine in druge pesmi kar vabile k harmoničnemu zlitju z živahno melodijo. Življenje je lepo … ne le v pesmi, ampak tudi ob tihem ognjemetu, ki je za konec švignil v nebo nad Logarsko dolino.

Ne spreglejte