Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 3. 2018,
20.09

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

knjiga Mečevalec Alen Nemec trilogija

Petek, 2. 3. 2018, 20.09

6 let, 1 mesec

Po Gospodarju prstanov in Igri prestolov prihaja slovenska trilogija Mečevalec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Ljubitelji fantazijskih romanov, pozor! Na knjižne police prihaja trilogija Mečevalec domačega avtorja Alena Nemca, ki je septembra lani izdal Vstajenje mečevalca. Nadobudni pisatelj iz Murske Sobote je letos prejel priznanje mladih ustvarjalcev na področju kulture, k temu pa je pripomogel tudi njegov literarni prvenec.

Novinar: Smiljan Kuhar/Video: Planet TV


Alen Nemec je domišljijski svet iz svoje glave prenesel na papir in ustvaril fantazijsko deželo s kraljestvi in gradovi, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV.

"Knjiga govori o izmišljeni deželi, ki sem jo sam poimenoval Zelena dežela. V tej deželi je več kraljestev, gradov, kraljev. Dogajajo se številne spletke in zarote, glavna vrzel pa so mečevalci," je pojasnil nadobudni pisatelj iz Prekmurja.

V središču boja med dobrim in zlom je Mečevalec

Navdih za pisanje je Nemec našel v svetovnih uspešnicah. "Sam sem ljubitelj fantazijske literature in ko sem enkrat gledal Gospodarja prstanov, pozneje pa tudi Igro prestolov, sem si dejal, zakaj pa tudi jaz ne bi zapisal česa podobnega," je  mladi pisatelj.

Tudi njegova zgodba prinaša boj med dobrim in zlim: "Mečevalec je pozitiven lik. Gre za najbolj izurjenega bojevalca z mečem, ki bo morda nekoč v prihodnosti, ko bo seveda napočil njegov čas, pomagal ljudstvu."

Pisanja se je lotil po koncu študija

Nadarjeni 27-letnik je moral ustvariti povsem nov in svoj svet, kar po njegovih besedah ni bilo težko: "Ko gledam filme, berem knjige, že vseskozi sproti ustvarjam domišljijski svet. Pozneje sem dodal še nekaj svojega in tako ustvaril nov svet oziroma novo deželo."

Pisanja se je lotil pred petimi leti med študijem v Ljubljani, a takrat knjiga ni bila na prvem mestu. Po končanem študiju ni imel zaposlitve, to je bila po njegovih besedah iskrica, ki jo je potreboval: "Pisanja sem se konkretneje lotil po koncu študija. Takrat sem pisal približno pol leta oziroma tri ali štiri ure na dan."

Nadarjeni Prekmurec bi rad prodrl tudi na tuje trge

Njegov fantazijski svet je tako iz dneva v dan vse bolj rasel. Ker mu v eni knjigi ne bi uspelo povedati vse zgodbe, se je odločil za trilogijo: "Toliko imam za povedati, da bi bilo nesmiselno vse izdati že v enem samem delu. Pa tudi zato, ker je to nekaj težjega, je zame večji izziv."

Trenutno večino svojega časa posveča pisanju drugega dela, obenem pa se že ozira tudi na tuje trge. "Letos sem si zadal cilj, da knjigo prevedem v angleški jezik in da tako spravim zgodbo na tuji trg, kjer je tovrstna literatura zelo brana," je še pojasnil nadarjeni pisatelj.

Ne spreglejte