SiolNET. Trendi Kultura
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miha Mazzini je letošnji nagrajeni avtor za najboljši mladinski roman

0

termometer

Skupina Mladinska knjiga je letošnjo nagrado za najboljši še neobjavljeni mladinski roman modra ptica podelila Mihi Mazziniju.

Zvezde vabijo je naslov mladinskega romana Mihe Mazzinija, za katerega je pisatelj na današnji podelitvi v knjigarni Konzorcij prejel nagrado modra ptica.

V knjižnem delu avtor razkriva pasti navidezne realnosti, hkrati pa tankočutno in nevsiljivo, skozi polnokrvne in večplastne like, slika podobe družin, ki jim v vsakdanu ni lahko. Zmagovalno delo bo pri Mladinski knjigi izšlo marca.

Med finalisti izbran kolumnist Siol.net Nagrado modra ptica v vrednosti 12 tisoč evrov bruto, kar je najvišja denarna nagrada za literarno delo pri nas, podeljuje Skupina Mladinska knjiga že četrtič. Med letošnjimi nominiranci Neli Kodrič Filipić, Suzano Tratnik, Milanom Petkom Levokovom in Miho Mazzinijem je strokovna komisija pod predsedstvom Alenke Veler in s člani Zdravkom Dušo, Ireno Matko Lukan, Darjo Marinšek, Pavletom Učakarjem in Bojanom Švigljem tako izbrala našega kolumnista.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin