Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2014,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Mazzini

Četrtek, 26. 6. 2014, 14.54

8 let

Mazzini avgusta na Edinburškem knjižnem festivalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob ponovni angleški izdaji romana Mihe Mazzinija Drobtinice v letu škotskega odločanja o neodvisnosti bo avtor nastopil na treh dogodkih Edinburškega knjižnega festivala.

Poleg literarnega večera ob ponovni izdaji dela iz leta 1987 bo sodeloval še na prireditvi ob dnevu izginulih ter na debati o posledicah morebitne škotske samostojnosti.

Mazzini, ki v Drobtinicah spregovori o narodnih in neizpolnljivih željah posameznikov, se bo na literarnem večeru 17. avgusta pogovarjal s švicarskim avtorjem dela The Alp, Arnom Camenischem.

Slovenska samostojnost nudi vpogled v Škotsko danes "Drobtinice so bile pred razpadom Jugoslavije najbolje prodajana knjiga v državi. Angleška izdaja dela, ki razmišlja o Sloveniji na robu samostojnosti, ponuja uporaben pogled na Škotsko danes," so zapisali organizatorji festivala.

O slovenski samostojnosti bo Mazzini s pisateljem in nekdanjim škotskim prvim ministrom Henryjem McLeishem ter škotsko strokovnjakinjo za ustavno pravo Nicolo McEwen spregovoril tudi na debati z naslovom "Will Scottish Independence Affect the Rest of Europe?".

"Kakršenkoli bo že izid referenduma o škotski neodvisnosti, bodo državniki po celini zagotovo pozorno spremljali njegove posledice. Kako se bodo na dogodke na Škotskem odzvali prebivalci Baskije, Katalonije in Flamske? In kako ostali prebivalci Španije in Belgije," se sprašujejo organizatorji.

Mazzini tudi na prireditvi ob dnevu izginulih Na prireditvi Amnesty International ob mednarodnem dnevu izginulih pa bo Mazzini z drugimi sodelujočimi avtorji prebiral odlomke del avtorjev, ki so tako ali drugače izginili zaradi svojega dela.

Edinburški mednarodni knjižni festival je prvič potekal leta 1983, danes pa je eden najpomembnejših z več kot 700 dogodki, kot so literarni večeri in pogovori. Letos bo potekal med 9. in 25. avgustom.

Ne spreglejte