SiolNET. Trendi Kultura
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cirque de Soleil bo s šestimi milijoni evrov naredil predstavo za Expo

1

termometer

Svoje bo k svetovni razstavi Expo 2015 prispevalo tudi znamenito kanadsko cirkuško gledališče Cirque du Soleil.

V spektakelskem akrobatskem, gibalnem in glasbenem šovu je kanadsko gledališče Cirque du Soleil posebej za milanski Expo zasnovalo predstavo Alla Vita!. Vsebino predstave je navdihnila osrednja tema letošnje svetovne razstave z naslovom Hrana za planet, energija za življenje. Odrsko dogajanje pa je postavljeno v Italijo.

Šest milijonov evrov za predstavo V predstavi sodeluje 50 umetnikov z vsega sveta, med njimi 23 italijanskih. Uprizarjajo v milanskem gledališču na prostem, ki sprejme 11 tisoč gledalcev in gledalk, na sporedu pa bo do 23. avgusta. Za predstavo, ki jo bodo predvidoma ponovili 84-krat, je proračun produkcije znašal šest milijonov evrov.

Skupina z zvezdo slavnih Predstave skupine Cirque du Soleil iz kanadskega Montreala si vsako leto ogleda več milijonov ljudi po vsem svetu. Skupina je prejela že vrsto nagrad in si prislužila tudi zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih.

Predstave cirkuškega gledališča, ki jo je leta 1984 ustanovil požiralec ognja Guy Laliberte, temeljijo na gledališču, glasbi, akrobacijah in drugih cirkuških veščinah ter uličnih predstavah.

Več kot 140 držav na svetovni razstavi Na razstavi Expo, ki je v Milanu vrata odprla 1. maja, sodeluje več kot 140 držav, med njimi z lastnim paviljonom tudi Slovenija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin