Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2023,
10.05

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

22

Natisni članek

Michelinove zvezdice Jorg Zupan

Četrtek, 2. 2. 2023, 10.05

1 leto, 2 meseca

Zapira se prva ljubljanska restavracija z Michelinovo zvezdico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

22

Atelje | Foto Suzan Gabrijan

Foto: Suzan Gabrijan

Kuharski mojster iz restavracije Atelje, ki je prva v Ljubljani prejela Michelinovo zvezdico, je sporočil, da bo spomladi predstavil nov lokal.

Ljubljanska restavracija Atelje, prva dobitnica Michelinove zvezdice v glavnem mestu Slovenije, se zapira. Kot je pojasnil kuharski mojster Jorg Zupan, bodo spomladi na isti lokaciji z isto ekipo odprli nov lokal z nekoliko drugačnim konceptom.

Kot je pojasnil Zupan, bo v kuhinji še naprej poudarjal uporabo sezonskih in sledljivih sestavin, ob tem pa bo več poudarka namenil sproščenemu pristopu k obedovanju, ki ga bosta spremljala glasnejša glasba in prijateljsko, manj formalno vzdušje. Ime za zdaj ostaja skrivnost, znano pa je, da bo kuhinja, v kateri bo delala ista ekipa kot do zdaj, pozno v noč pripravljala manjše jedi, namenjene deljenju z družbo. Zupan je ob tem poudaril, da bo to prvi prostor v Ljubljani, katerega kuhinja bo delovala do 23. ure ali še dlje.

Jorg Zupan | Foto: Matic Bajželj Jorg Zupan Foto: Matic Bajželj

"Atelje je bil zame tista prva pomembna prelomnica, prva priložnost, da začnem kuhati sam in povem svojo zgodbo, z njim sem rasel in oblikoval svojo vizijo. Ponosen sem na male in velike uspehe, ki smo jih dosegli z ekipo, in v čast mi je, da so naša prizadevanja opazili in podprli tudi največji. Po tehtnem premisleku sem se odločil, da končam to poglavje, da povem in ponudim nekaj novega," je še pojasnil Zupan.

S tem bodo s pročelja sneli tudi Michelinovo plaketo z zvezdico, ki so jo prejeli junija 2020. "Sporočiti naše načrte predstavnikom Michelinovega vodnika ni bila lahka odločitev. Hvaležni smo za njihovo podporo in zaupanje, ki sta nam omogočila številne nove priložnosti, in počaščeni, da smo lahko del te pomembne skupnosti," je povedal menedžer restavracije Matjaž Ivanc.

Preberite še:

Hiša Franko, Ana Roš
Trendi Ana Roš s Hišo Franko obdržala dve Michelinovi zvezdici
Vila Podvin
Trendi Z Michelinovo zvezdico nagrajena ekipa zapušča Podvin
Ne spreglejte