Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 5. 2023,
8.12

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

kulinarika Ljubljana Pivo & Burger Fest

Sobota, 27. 5. 2023, 8.12

11 mesecev

V prestolnici bo vnovič dišalo po burgerjih in pivu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Pivo & Burger Fest | Pivo & Burger Fest so prvič organizirali že leta 2014, sledili pa sta prava revolucija na področju kraft pivovarstva in burgermanija. | Foto STA

Pivo & Burger Fest so prvič organizirali že leta 2014, sledili pa sta prava revolucija na področju kraft pivovarstva in burgermanija.

Foto: STA

Pogačarjev trg v Ljubljani bo danes in v nedeljo vnovič gostil priljubljeni Pivo & Burger Fest, osrednjo slovensko prireditev za vse ljubitelje tega kraljevskega kulinaričnega dvojca. Na festivalu se bo tokrat predstavilo 22 ponudnikov burgerjev ter 17 ponudnikov piva in ciderja z različnih koncev Slovenije, prvič pa tudi hrvaški pivovar.

Festival, ki bo danes potekal od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 21. ure, pri čemer bo poskrbljeno tudi za glasbo, letos prinaša več novosti na področju ponudbe piva in več "posebnežev" na področju burgerjev, so v sporočilu za javnost napovedali organizatorji.

"Čeprav v bombetkah, štručkah in brioših še vedno kraljuje klasika v obliki goveje polpete, bodo v ponudbi Pivo & Burger Festa tudi burgerji s polpetami iz pečenice, s kuncem, odojkom, piščancem, trgano svinjino in trgano govedino, za vse, ki se prehranjujejo brezmesno, pa burgerji z brezmesno alternativo Juicy Marbles, burgerji z jajčevcem ali z rastlinskimi polpetami," so zapisali.

Med slovenskimi prvič tudi hrvaški pivovar

Na področju piva se bo tokrat poleg "klasik" in slovenskih najnovejših, večinoma butičnih pivovarjev, z lastno stojnico prvič predstavila hrvaška pivovarna iz Varaždina, poskrbljeno bo za pokušino vrhunskih piv z vsega sveta, na voljo pa bodo tudi brezglutenska piva, ki jih varijo v Manchestru v Veliki Britaniji, in koktejli s pivom.

Revolucija na področju kraft pivovarstva in burgermanija

Kot je ob pripravah na že 16. ljubljansko izvedbo festivala spomnil njegov ustanovitelj Lior Kochavy, so Pivo & Burger Fest prvič organizirali že leta 2014, "sledili pa sta prava revolucija na področju kraft pivovarstva in burgermanija, trend pa je nato prešel v stalnico". "Pivo & Burger Fest se odlično drži in letos − če zamižimo na eno oko in spregledamo leto 2020, ko ga žal nismo mogli pripraviti −, pravzaprav praznuje okroglih deset let obstoja," je sklenil.

GAS-361_Burger day press assets-09 Large
Trendi Glovo razkriva: lani v Sloveniji kar 163 odstotkov več naročil burgerjev, to je največja rast v JV Evropi
Trendi Pet najbolj nenavadnih svetovnih jedi #video
Ne spreglejte