Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2024,
10.58

Osveženo pred

1 ura, 18 minut

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kava noad Barcaffe PR članek

Torek, 2. 7. 2024, 10.58

1 ura, 18 minut

Barcaffè Espresso Barista Cup 2024

Tekmovanje, ki ga enostavno ne smete zamuditi

Oglasno sporočilo

Barcaffè je odprl prijave na največje regionalno tekmovanje Barcaffè Espresso Barista Cup 2024. Tekmovanje bo letos potekalo 27. septembra v Ljubljani na Kolinski 1, v priznanem izobraževalnem centru za bariste in ljubitelje kakovostnega espressa. Udeleženci se bodo pomerili v kategorijah espresso, latte art in signature drink. To je idealna priložnost za vse mlade, strastne in kreativne bariste, da pokažejo svoje znanje in veščine ter osvojijo fantastične nagrade!

Barcaffè | Foto: Barcaffè Foto: Barcaffè Osvojite naziv najboljšega bariste v regiji

Prestižno tekmovanje udeležencem ponuja priložnost za izmenjavo izkušenj, zmagovalec pa bo poleg naziva najboljšega bariste v regiji osvojil tudi bogato denarno nagrado v višini pet tisoč evrov, Barcaffèjevo espresso barista izobraževanje in izobraževanje praženja Specialty kave z Nikom Orošijem. Prijave na letošnji Barista Cup trajajo vse do 15. julija, pravila in pogoji sodelovanja pa so na voljo na uradni spletni strani Barcaffe Barista Cup.

Lana Kokl, zmagovalka Barcaffè Espresso Barista Cup 2023 | Foto: Barcaffè Lana Kokl, zmagovalka Barcaffè Espresso Barista Cup 2023 Foto: Barcaffè

Rekordno število držav, zdaj tudi bariste iz Bosne in Hercegovine!

Edinstvena priložnost za druženje in učenje od največjih strokovnjakov za pripravo kave ter številne nagrade bodo zagotovo odlična spodbuda za marsikoga, da se prijavi na tekmovanje, kjer letos pričakujejo rekordno število prijav! Letos se bodo namreč tekmovanja poleg barist iz Hrvaške, Srbije in Slovenije prvič udeležili tudi bariste iz Bosne in Hercegovine. To je pomemben korak pri širitvi regionalnega tekmovanja in odpiranju vrat novim talentom iz regije. Finalno tekmovanje bo potekalo v treh razburljivih krogih, 12 najboljših finalistov pa bo imelo priložnost, da pred strokovno žirijo in občinstvom pokaže svoje znanje in strast pri pripravi in ​​predstavitvi kave.

Barcaffè Espresso Barista Cup 2023 | Foto: Barcaffè Barcaffè Espresso Barista Cup 2023 Foto: Barcaffè

Najboljši regionalni strokovnjaki iz sveta kave

Aleš Gorenc | Foto: Barcaffè Foto: Barcaffè Letošnjo žirijo sestavlja sedem mednarodno priznanih strokovnjakov iz sveta kave, med njimi tudi štirje Barcaffèjevi bariste. Matija Matijaško je nosilec črnega lonca L.A.G.S., diplome SCA, zmagovalec tekmovanja Ljubljana Barista Battle 2017 in udeleženec kolumbijskega Barista & Farmer showa. Aleš Gorenc je državni prvak Slovenije 2022, nosilec diplome SCA, sodnik L.A.G.S. in nosilec zlatega lonca, kar ga uvršča med 13 najboljših na svetu v izobraževanju Latte Art Grading. Toni Matas je certificirani sodnik L.A.G.S., nosilec črnega lonca in diplome SCA. Slovenska barista Renata Kočevar pa je spoštovana sodnica L.A.G.S. in nosilka črnega lonca.

Tu sta še Filip Lipnik, znani hrvaški natakar in lastnik Art of Bar Academy, ter Peter Ševič, specialist za nadzor kakovosti kave in organizator ljubljanskega Festivala kave. Glavni sodnik je Nik Oroši, dobitnik številnih nagrad in vrhunski poznavalec kave, ki je zaslužen za prihod Specialty kave na Hrvaško leta 2005.

To pa ni edino tekmovanje v organizaciji Barcaffè Espressa – pred mesecem dni je namreč v Sloveniji potekal L.A.G.S. 2024 (Latte Art Granding System), ki je združil številne strokovnjake v umetnosti poslikave kave. Barcaffè Espresso Barista Cup 2024 v Ljubljani pa bo krona regijskega tekmovanja, kjer se bodo zbrali najboljši poznavalci in ljubitelji kave.

Prijavite se, pridite podpret udeležence ter doživite vrhunsko vzdušje, navdušenje in kreativnost v svetu espressa!


Naročnik oglasnega sporočila je Barcaffè.

Ne spreglejte