SiolNET. Trendi Kulinarika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska pivovarna leta je Reservoir Dogs

0

termometer

 | Foto:
Spletna stran Pivopis je tudi letos izbrala najboljše slovensko pivo in pivovarno. V obeh kategorijah so si prva tri mesta razdelile pivovarne Reservoir Dogs, Pelicon in Mali grad.

Za slovensko pivo leta so na spletni strani razglasili pivo The 3rd Pill pivovarne Pelicon iz Ajdovščine. Gre za nefiltrirano, nepasterizirano in v steklenici zorjeno pivo v slogu india pale ale.

Najboljši slovenski pivi sta iz Ajdovščine Da gre res za lokalno pivo, priča tudi podatek, da je v pivu voda iz potoka Hubelj v Ajdovščini. Pri pripravi sodelujejo še štiri vrste ječmenovega slada in štiri, včasih tudi pet različnih hmeljev.

Na drugo mesto se je uvrstilo pivo Starvation, ki ga izdelujejo Peliconovi "sosedje", Reservoir Dogs, ki gostujejo v prostorih Gold Cluba v Ajdovščini. Starvation je pivo v slogu Black imperial IPA, temno rjave barve in polnega okusa s pridihom kave in čokolade.

Tretje mesto za Kamnik Tretje najboljše pivo leta pa prihaja iz Kamnika, iz pivovarne Mali grad. Tam so zvarili Pale Ale motne oranžne barve s sadnim priokusom.

Pivovarna Mali grad je tako po izboru spletne strani Pivopis dvakrat zasedla tretje mesto, poleg tretjega najboljšega piva so tudi tretja najboljša pivovarna. Medtem ko pri Peliconu varijo pivo leta, pa so pivovarna leta postali Reservoir Dogs.

Stekli psi, ki so začeli v garaži Pivovarje leta, Reservoir Dogs, smo obiskali letos spomladi v okviru multimedije o slovenskih mikropivovarjih. Reservoir Dogs so Uroš Komel, Aljoša Polenčič, Andrej Sluga in Matej Brezigar.

Začeli so v garaži, ko sta zdravnik Polenčič in učitelj Komel zvarila prvo pivo. Samouki zdaj varijo v Gold Clubu v Ajdovščini, zvarili so tudi že svoj prvi pivski album, serijo Apokalipsa, v okviru katere so zvarili Starvation, po izboru Pivopisa drugo najboljše pivo v Sloveniji.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin