Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

krofi pust Žito

Sreda, 5. 3. 2014, 18.40

8 let

Prodajalci krofov zadovoljni s pustnim izkupičkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zasluge za uspešno prodajo krofov ponudniki med drugim pripisujejo tudi cvrtju pustnih krofov na številnih prodajnih mestih v večjih trgovskih središčih po vsej Sloveniji.

V Žitu so v pustnem obdobju spekli rekordnih 2,85 milijona krofov. Po prvih podatkih so s prodajo krofov v tem obdobju lahko zadovoljni tudi v podjetju Don don in v Gostinskem podjetju Trojane, kjer na dobro prodajo krofov računajo tudi še na današnjo pepelnično sredo, s katero se pust za eno leto poslavlja.

Kot so pojasnili v Žitu, so letos v pustnem času spekli 2,85 milijona krofov, kar je rekordna številka, saj so lani napekli okoli 2,5 milijona krofov. "Vsekakor se želimo približati napovedanemu cilju treh milijonov krofov, ki ga bomo zagotovo dosegli še v teh popustnih dneh," so prepričani v podjetju.

Vsak peti Žitov krof so ocvrli na prodajnem mestu Zasluge za tako uspešno prodajo med drugim pripisujejo tudi cvrtju pustnih krofov na številnih prodajnih mestih v večjih trgovskih središčih po vsej Sloveniji, kjer so se kupci lahko posladkali s še toplimi krofi. Vsak peti Žitov krof so tako ocvrli na prodajnem mestu.

Poleg tega Žitove krofe letos odlikuje laskavi naziv izdelek best buy. Ta naziv po mnenju potrošnikov pomeni, da Žitovi krofi dosegajo najboljše razmerje med ugodno ceno in vrhunsko kakovostjo.

Na Trojanah za pusta napekli okoli 100 tisoč krofov S prodajo krofov v pustnem času so zadovoljni tudi v Gostinskem podjetju Trojane, kjer so od debelega četrtka pa do pepelnice spekli in prodali okoli 100 tisoč krofov. Podobne številke v pustnem času, v katerem je krof najbolj iskan posladek, dosegajo vsako leto. Le lani je bilo zaradi zelo slabega vremena prodanih nekoliko manj teh slaščic. Sicer pa, kot pravijo v podjetju, kljub avtocesti številni še vedno pridejo po znamenite trojanske krofe.

V podjetju Don don prav tako kaže, da je bil letošnji pustni čas za prodajo njihovih krofov uspešen in boljši od lanskega. Vendar natančnih podatkov o prodanih krofih v podjetju še nimajo, saj računajo na dobro prodajo tudi v prihodnjih dneh, črto pod pustom pa bodo potegnili šele prihodnji teden.

Ne spreglejte