Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
9.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mlinotest

Natisni članek

Mlinotest advertorial

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 9.14

2 meseca, 1 teden

Polentna pica, ki skriva prav posebno presenečenje #recept

Vsebino omogoča Mlinotest

To je pica, ki jo boste lahko jedli brez slabe vesti, in to je recept, ki skriva v sebi prav poseben slovenski pečat. Poskusite in uživajte!

Mlinotest | Foto:

Kuharska mojstrica Julijana Krapež nam je razkrila svojo strast in stalnico v svojih kulinaričnih mojstrovinah – polento. "Rada navdušujem z malo drugačnimi in kreativnimi jedmi iz polente. V mojih receptih, ki jih snujem s spoštovanjem do naših non in tradicije, polenta zavzema osrednjo mesto." Tako je nastala prav posebna pica, pri kateri je tradicionalno kvašeno testo nadomestila s polento.

Polentna pica z mozzarello, orehi in panceto

Sestavine:

150 g polente z ajdo Mlinotest
500 ml mleka
250 ml vode
žlica masla
250 g mozzarelle
70 g orehov
150 g pancete
sol, poper

Priprava:

Polento skuhamo v osoljeni vreli mešanici vode, mleka in masla. Proti koncu kuhanja dodamo še polovico nasekljanih orehov. Ko je polenta kuhana, jo preložimo v okrogel pekač in počakamo, da se malo ohladi.

Obložimo jo z mozzarello in posujemo s preostalimi orehi.

Za nekaj minut damo pekač v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, ravno toliko, da se mozzarella rahlo stopi.

Vzamemo iz pečice in obložimo še z rezinami pancete.

kuhanje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Polenta kot kraljica slovenske kulinarike

Polenta je zelo priljubljena tradicionalna slovenska jed, ki jo najpogosteje postrežemo ob golažu. Zelo priljubljena je tudi v sladki obliki, z mlekom, ali na hitro popečena v ponvi ali na žaru. A polenta je lahko mnogo več, lahko je ključna sestavina pravih kulinaričnih mojstrovin!

Prav za tradicionalne lokalne sestavine se vse pogosteje odločajo tudi najbolj priznani chefi. S takšnimi kuharskimi kreacijami svojim jedem dodajo kanček avtentičnosti in nas spominjajo na jedi, ki so nam jih pripravljale naše babice.

Med takšne sestavine v slovenski kulinariki nedvomno spada tudi polenta, ki je zmagovalna izbira v sodobni kuhinji tudi zaradi hitre in preproste priprave. Kuhanja polente se lahko lotite tudi čisti začetniki, predvsem če izberete tisto, ki je že predkuhana v pari. Za pripravo končnega obroka potrebujete samo še kanček dobrih sestavin in ščepec domišljije – in že dobite kraljico vaših obedov!

Obrok v le nekaj minutah

Polenta je odlična izbira tako za tiste, ki radi ustvarjate malo drugačne kombinacije okusov, kot za tiste, ki vam časa kar naprej primanjkuje. Za pripravo slastne predkuhane polente namreč potrebujete samo tri minute.

Mlinotest | Foto:

Novi hit vaših jedi – aromatična polenta iz slovenske poltrdinke

Mlinotest je za vse, ki vam trendi niso tuji, pripravil dve novosti. Na prodajnih policah že lahko najdete polento iz izključno slovenske koruze poltrdinke. To je posebna sorta koruze, ki polenti da bogat, aromatičen okus in intenzivno, sončno rumeno barvo.

Druga novost pa je polenta z ajdo, ki vas bo navdušila s svojim polnim okusom. Harmonična in tipično slovenska mešanica polente in ajde bo vašim mojstrovinam dodala še ščepec navdiha in drugačnosti.

Obe polenti sta predkuhani v pari za hitrejšo pripravo v samo 3 minutah.

 

 

Mlinotest stavi na slovensko koruzo

Mlinotest si je zadal zelo pomemben cilj: v vseh vrstah polente in koruznega zdroba uporabljajo izključno v Sloveniji pridelano koruzo. V odlično polento z ajdo pa so vmešali samo slovensko ajdo. Edinstvena novost je uporaba poltrdinke, ki polenti podari bogat okus in lepo, naravno zlatorumeno barvo.

Poseben postopek predelave

Mlinotestovo polento za hitro pripravo pripravljajo na poseben način: ne parijo že zmletega zdroba, ampak v pari predkuhajo celo koruzno zrno, ki ga šele nato zmeljejo. To da polenti poseben, poln okus.

Kulinarični izziv pomladi: naj vas razvaja Julijana Krapež

Mlinotest | Foto: Potegujte se za vrhunsko kulinarično razvajanje. Pokukajte na spletno mesto www.mlinotest.si ali na profil Mlinotesta na Facebooku ter se potegujte za posebno doživetje: Julijana Krapež bo deset izbrancev razvajala z izvrstnim in nekoliko nenavadnim pethodnim menijem.

Pohitite: nagradni natečaj traja od 15. 3. do 30. 4. 2019.

Več o izzivu si lahko preberete tukaj.

Ne spreglejte