Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
16.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

kava kavarna Avstralija trendi kbm

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 16.38

6 let, 6 mesecev

Nov trend ali šala: kava v korenju ali avokadu namesto v skodelici?

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
kava

Zahteve po novem in inovativnem gredo tudi pri uživanju kave v različne smeri. Lahko tudi v bolj ali manj nenavadne, kdaj ironične ali pa celo bizarne. Svojevrstna domislica na tem področju je zagotovo srkanje aromatičnega napitka iz zelenjave ali sadja.

Da skodelica ni več nujna spremljevalka pitja kave, dokazujejo v sydneyjskem lokalu Locals Corner, kjer so se zagreli za nekoliko drugačno pitje kapučina.

Poživljajoči napitek tako namesto v keramiki ponujajo tudi v izdolbenem korenju ali v olupku avokada oziroma pomaranče. Pri zadnjem je zagotovljen še dodatek vitamina C, so se ob fotografiji tovrstne izvedbe pošalili na svojem profilu na družbenem omrežju.

Za takšne oblike ponudbe kave pa že nastajajo izpeljanke v poimenovanju, kar se v slovenščini sliši približno takole: korenčino, avokačino ...

Kava z dodatkom vitamina C, so se na svojem profilu na družbenem omrežju pošalili ponudniki napitka v pomarančnem olupku. Domislice za drugačno embalažo za uživanje kave nastajajo v imenu zabave, pravijo. | Foto: Kava z dodatkom vitamina C, so se na svojem profilu na družbenem omrežju pošalili ponudniki napitka v pomarančnem olupku. Domislice za drugačno embalažo za uživanje kave nastajajo v imenu zabave, pravijo.

Kapučino malo drugače

Malo v šali, malo pa zares v lokalu pravijo, da s takšno ponudbo radi tedensko presenečajo. Kavo so ob naštetem postregli tudi že v jabolku. Še marsikaj bo sledilo, obljubljajo.

Za kavo v korenju pa na primer priznavajo, da ni ravno najbolj praktična embalaža za pitje. Je pa res, da se lahko pohvalijo s tem, da je ta med najmanjšimi dozami, zato mora biti toliko močnejša, da učinkuje.

kava | Foto: Local Corners / Facebook Foto: Local Corners / Facebook

Veselje ob novih domislicah

Med odzivi na domislice, ki nastajajo v imenu zabave, kot so prepričani, pa se na družbenih omrežjih najdejo tudi pravi navdušenci. Priznavajo jim veliko mero ustvarjalnosti in jih spodbujajo k novim izpeljankam.

Po kavi v avokadu, ki je v obliki fotografij in videoposnetkov iz nekaj lokalov med prvimi zaokrožil po družbenih omrežjih, je očitno mogoče v prihodnje pričakovati še več predlogov za kapučine. 

Ne spreglejte