Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 7. 2015,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

recept juha

Ponedeljek, 6. 7. 2015, 11.46

8 let

Nobena juha se ne pojé tako vroča, kot se skuha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V tropsko vročih dneh se osvežite z juhami, ki jih sploh ni treba kuhati - potrebujete le zelenjavo (ali celo sadje), nekaj začimb in mešalnik.

Ljudska modrost pravi, da se boste v vročih dneh ohladili in odžejali z vročo slano juho. Morda res, a v teh pasjih dneh se le redko kdo lahko pripravi do tega, da bi prižgal štedilnik. Rešitev za osvežilno poletno kosilo poiščite med recepti za juhe, ki jih ni treba kuhati – pripravljene iz zelenjave ali sadja in prijetno ohlajene.

Juha iz kumar in hrena

dve kumari 350 mililitrov jogurta štiri čajne žličke nastrgane limonine lupine dve jedilni žlici nastrganega svežega hrena sol in poper

Kumarama odstranite semena (olupke lahko pustite), eno narežite na majhne koščke in prihranite, drugo pa v mešalniku zmešajte z jogurtom, limonino lupino in hrenom, da dobite gladko zmes. Po okusu posolite in popoprajte ter primešajte drugo, na koščke narezano kumaro. Juho prelijte v posodo in vsaj za eno uro postavite v hladilnik. Postrezite potreseno s sveže mletim poprom.

Juha iz rdeče pese

450 gramov sveže rdeče pese štiri mlade čebule 700 mililitrov pinjenca čajna žlička soli svež peteršilj in koper

V mešalniku zmešajte olupljeno in na kose narezano rdečo peso, nasekljano čebulo, pinjenec in sol. Prelijte v posodo in za vsaj eno uro postavite v hladilnik. Nalijte v krožnike ter potresite s sveže nasekljanima peteršiljem in koprom.

Lubenični gazpačo

kilogram mesa lubenice 250 mililitrov brusničnega soka kumara stebli zelene rdeča paprika polovica rdeče čebule sveža meta in peteršilj limeta jedilna žlica vinskega kisa feferon

200 gramov lubenice nasekljajte na majhne koščke in postavite na stran, preostalo pa zmešajte v mešalniku skupaj z brusničnim sokom, da dobite gladko in tekočo zmes. Čez fino cedilo precedite v posodo.

Kumaro olupite, odstranite semena in jo nasekljajte na majhne koščke, na prav tako majhne koščke narežite še stebli zelene, čebulo, papriko in feferon ter vso zelenjavo stresite v precejeno tekočino. Primešajte še nasekljano meto in peteršilj, sok limete, kis in prihranjeno nasekljano lubenico. Posodo prekrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj eno uro, še bolje pa čez noč.

Ne spreglejte