Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2021,
12.25

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Mali šef Mercator PR članek

Četrtek, 25. 2. 2021, 12.25

3 leta, 1 mesec

Nasveti za hiter in zdrav zajtrk otroka

Oglasno sporočilo

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. Za svoje telo naredimo veliko, če že zjutraj zaužijemo zdrav obrok. S tem pripomoremo tudi k večji delovni storilnosti, saj tako kot naše telo tudi naši možgani zjutraj potrebujejo hrano. Tudi za naše otroke je zelo pomembno, da jim pripravimo zajtrk, po katerem ne bodo hitro spet lačni in utrujeni.

Mercator | Foto:

"Jogurt, ovseni kosmiči in sveže sezonsko sadje so idealni za hiter, enostaven in zdrav zajtrk," nam zaupa Uroš Štefelin, vrhunski kuhar in žirant v šovu Mali šef, ki se je vrnil na male ekrane.

Bodite vzgled

Želje glede hrane se razvijejo z zgledom staršev in predvsem glede na to, kako jim predstavimo ta živila. Zdrava prehrana izboljša splošno zdravje in imunsko odpornost otroka, izostri njegovo koncentracijo in preprečuje vedenjske težave.

Mercator | Foto: Bodite vzgled otroku, nikar ga ne silite jesti zelenjave, če sami medtem jeste čokolado. Preizkusite recepte, kamor lahko "skrijete" zelenjavo, in čim več obrokov pripravljajte doma. Zelo pomembno je tudi, da otroka vključite v nakupovanje in pripravo obrokov.

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte. Šolam, ki bodo prejele največ vaših glasov, bo Mercator podelil donacije za dobre projekte. Kako glasovati? Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef prejmete na računu kodo za glasovanje. Z njo na malisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Glasovanje poteka od 8. 3. do 10. 5. 2021.

Preživite kakovosten čas s svojim otrokom, prijavite se in na dom boste prejeli "Vsakdo je lahko Mali šef" začetniški paket. Nato skuhajte jed iz tedenske oddaje Mali šef, pošljite nam fotografijo in sodelujte v nagradnem žrebanju za številne nagrade. Če v času trajanja šova skuhate več kot pet receptov in nam pošljete fotografije teh, pa se potegujete za glavno nagrado – kuharski tečaj z Michelinovim šefom Urošem Štefelinom.


Naročnik oglasnega sporočila je Mercator.

Ne spreglejte