SiolNET. Trendi Kulinarika
Vsebino omogoča Pivka

Foto: Bojan Puhek
Video: ADsolution

  • Messenger
  • Messenger

Najin dvoboj: v kaj se bosta tokrat spustila Teja in Jani

Vsebino omogoča Pivka

Foto: Bojan Puhek
Video: ADsolution

To poletje bo za Tejo in Janija še posebej ognjevito in začinjeno s prav posebnim dvobojem. Kdo je boljši v peki na žaru? Njuno tekmovalnost smo začutili že na samih pripravah in zelo hitro ugotovili, da nas čaka srdit dvoboj za končno zmago.

Odlični okusi se začnejo z najboljšo izbiro in Teja in Jani sta to poletje izbrala prav poseben adut – piščančje izdelke, ki popestrijo klasiko in vsako druženje ob žaru spremenijo v prav posebno gurmansko doživetje.

Pet dvobojev in pet priložnosti, da končno izvemo, kdo od njiju se bolje znajde v kuhinji.

Pravila so povsem preprosta. Teja in Jani se bosta pomerila v žar dvoboju, v katerem bosta s piščančjimi izdelki Pivka ustvarjalna in iskala najbolj edinstvene okuse. Tekmovanje bo nedvomno precej ognjevito, saj nobeden o njiju ne bo popuščal. Prepustila se bosta eksperimentiranju in nam zelo hitro dokazala, da je žar z izbranimi izdelki Pivka lahko pri nas doma vse dni v letu, ne samo zunaj na vrtu ali terasi. Dobri piščančji čevapčiči ali ražnjiči so odlična popestritev tudi v bolj turobnih zimskih mesecih.

Teja in Jani Z odličnimi piščančjimi izdelki Pivka bo postala vsaka vaša pojedina na žaru prava gurmanska pustolovščina.

Jani in Teja nanje prisegata predvsem zaradi naslednjih vzrokov:

  • ker so slovenskega porekla,
  • ker so brez ojačevalcev okusa in umetnih barvil,
  • ker imajo pečat Izbrana kakovost Slovenije,
  • ker imajo edini certifikat Višja kakovost.

Jani: Čakam Tejine napake

Janija in Tejo smo obiskali nekaj tednov pred uradnim začetkom dvoboja. Že po nekaj minutah nam je postalo jasno, da bo tekmovalni duh to poletje močno vplival tudi na njuno vsakdanje življenje.

To poletje nas čaka prav poseben dvoboj ... To poletje nas čaka prav poseben dvoboj ...

Teja in Jani sta obljubila ognjevito tekmovanje. Teja in Jani sta obljubila ognjevito tekmovanje.

Kako to, da sta se odločila pomeriti v žar dvoboju?

TEJA: Glede na to, da Jani, že odkar sva se spoznala, ves čas širi laži o tem, da ne znam kuhati, je zdaj pravi čas, da mu pokažem oz. dokažem, da sem v kuhanju boljša. In žar obožujeva oba, tako da je zdaj pravi trenutek.

Žar in strast se med vama vidita že danes. Kako se pripravljata na dvoboj?

JANI: Res sva oba strastna pri vsaki stvari, ki jo počneva, in tudi tokraten dvoboj je takšen. Teja že išče bližnjice, kako bi najhitreje in najlažje zmagala, meni pa glede na to, da kuham vsak dan, priprave niso ravno prioriteta. In povsem prepričan sem o svoji zmagi, tako da se prepuščam toku dogajanja. Čakam Tejine napake.

Ne bo popuščanja ... tekma bo trajala vse do zadnjega kosa odličnih jedi na žaru. Ne bo popuščanja ... tekma bo trajala vse do zadnjega kosa odličnih jedi na žaru. Nov trend je žar vse leto: na jasi, na terasi, v kuhinji, v ponvi. Katero metodo in taktiko bosta izbrala?

JANI: Glede na to, da so pri nas žar izdelki prisotni vse leto, je taktika povsem preprosta. Čim več in povsod bova "zažarela".

Kateri je vajin skriti adut?

TEJA: Moj adut so vsekakor že pripravljeni izdelki. Glede na to, da sem res zaposlena mami in nimam praktično nič časa, bom uporabljala že vnaprej pripravljene Pivkine izdelke, Jani pa naj se muči s pripravo in vsem preostalim, kar spada zraven.

Kdo od vaju je boljši in zakaj? Priprave so v polnem teku. Za koga boste glasoval? Za Tejo ... Priprave so v polnem teku. Za koga boste glasoval? Za Tejo ...

JANI: Vsak zase misli, da je boljši, tako da sva oba vesela dvoboja, ki bo določil zmagovalca. Jaz imam več izkušenj pri kuhanju, rad eksperimentiram. Je pa res, da znam stvari zaplesti, in to bi lahko Teja izkoristila sebi v prid. Ker Teja nima izkušenj, je njena prednost to, da je kuhanje zanjo brez meja. Če vprašaš njo, bi ocvrla lososa in piščanca postregla s karamelo. In včasih ji take kombinacije celo uspejo.

Kako tekmovalni duh vpliva na vajino razmerje doma?

JANI: Teja je tekmovalna v vsaki stvari in to je zelo moteče. Pogosto ji pustim zmagati že zaradi ljubega miru, a tokrat bo drugače. Končno bom to njeno ognjevitost umiril.To je najin dvoboj.

... ali za Janija? ... ali za Janija?

V zadnjem času se veliko govori o tem, kako pomembno je izbirati meso lokalnega porekla. Menita, da slovensko poreklo res vpliva na kakovost, oz. kako gledata na to?

JANI: Oba meniva, da slovensko poreklo res vpliva na kakovost. Če ne drugega, pri nas podpiramo slovensko. O tem so nas prepričali izdelki Pivka.

Kako vidva delujeta v kuhinji? Je jed res boljša, ko je v kuhinji ženska, na žaru pa moški?

JANI: Pri nas je pač tako, da sem jaz tako v kuhinji kot tudi na žaru. Je pa res, da Teja pomaga pri pripravi in pospravljanju. Se pa vedno pritožuje, da nima možnosti kuhati, ker vedno prevzamem kuhalnico.

TEJA: Tudi jaz menim, da je moški boljši na žaru, saj sem odrasla ob taki miselnosti. Z mami sva očiju pripravljali hrano, on pa je dokončal zadevo.

Dvoboj bo potekal čisto v njunem značilnem slogu: navihano in tekmovalno! Dvoboj bo potekal čisto v njunem značilnem slogu: navihano in tekmovalno!

Sodobne družine imajo malo časa za pripravo zdravega kosila. Katere vrste že pripravljenega začinjenega piščančjega mesa izbirata vidva?

TEJA: Pleskavice, čevapčiče, nabodala in tudi razrezano piščančje meso, saj so naša najljubša jed "sticky fingers".


Kaj pravite vi: kdo bo na koncu boljši?

Uganite končnega zmagovalca in se potegujte za tedenske nagrade, ki vam jih podarja Pivka. Stavite na svojega favorita in z malo sreče bo nagrada vaša.

Prvi krog glasovanja je končan. Prvi nagrajenci so:

Helena Golobič
Brigita Uplaznik
Tomaž Švagelj
Rajko Zidar
Debora Fajdiga

 

Čestitamo!

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin