Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
15.19

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kulinarika hrana Instagram recepti sladice kuhinja

Torek, 17. 6. 2014, 15.19

4 leta, 4 mesece

Najbolj priljubljene kulinarične dogodivščine na Instagramu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Instagram vse bolj postaja obljubljena dežela vseh oboževalcev hrane. Nikoli namreč ni bilo lažje slediti kulinaričnim avanturam z vsega sveta.

V velikanski prehrambni množici na Instagramu, z oznako #foodporn je objavljenih že več kot 29 milijonov fotografij, je prave ljubitelje hrane, ki s fotografijami povedo nekaj več, težko najti. Pregledali smo na stotine profilov, ob katerih so se nam cedile sline od vsega dobrega, se zgražali nad najbolj čudnimi recepti, na koncu pa izbrali deset najbolje urejenih in najboljših uporabnikov Instagrama.

CAROLINE ADOBO – @carolineadobo Medtem ko se ukvarja s šolanjem svojih treh sinov, Caroline Adobo uspe narediti domače klobase, tortilje, filipinske ocvrtke in vse to profesionalno ujeti še v fotoobjektiv. Odličen profil s prekrasnimi fotografijami.

MITUMITUKO – @mitumituko Na srečo znanje japonščine ni potrebno za to, da lahko cenite domače posladke, ki jih ustvarja Mitumituko. Dokaz, da hrana podira vse pregrade in da tudi samo zaradi sladic lahko postanete odvisni od Instagrama. Pomanjkljivost: recepti za nastale umetnine so skrivnost.

ANGELA DAVIS – @thekitchenista Nič nam ni bolj všeč kot hrana, ki je videti odlično in tako, kot da jo lahko naredimo tudi doma. Prav zato ima verjetno Angela Davis toliko sledilcev, saj objavlja fotografije hrane med pripravo in doda najpomembnejša navodila.

KRISTEN TIBBALS – @savourschool Verjetno nam ne bo nikoli uspelo tako lepo okrasiti sladic, kot to dela Kristen Tibbals, a to še ne pomeni, da ne bomo več občudovali njenih fotografij. Kristen je profesionalna slaščičarka iz Melbourna, obožuje sladice in jih okrasi kot prava umetnica. Največje navdušenje je poželo čokoladno jajce z učinkom leopardje kože.

SWEETHUE – @sweethue Če fotograf, ki se skriva za imenom Sweethue, ni profesionalec, bi nas to zelo presenetilo. Fotografije so skoraj popolne, prav zlahka si predstavljamo, kako uživamo v vsakem grižljaju hrane na teh fotografijah, ki so vse posnete pred preprostim ozadjem, a prav zato hrana še toliko bolj stopi v ospredje.

JULIE LEE – @julieskitchen Toliko energije in časa, kot ju v fotografije vlaga Julie Lee, je kar težko zaslediti na Instagramu. Fotografije sadja in zelenjave so naravnost fantastične, barvite, pestre, predvsem pa so videti okusno in so tako lepe, da bi jih imeli lahko izobešene tudi na stenah. Če boste začeli slediti Julie, ne boste na produktno fotografijo nikoli več gledali enako.

TUCKER TAYLOR – @farmert Tucker Taylor sam sebi pravi kulinarični vrtnar, sodeč po njegovih fotografijah pa to še kako drži. Verjetno šop korenja še nikoli ni bil videti tako slikovito, kot to uspe Tuckerju. Nekaj fotografij je z vzhodne obale, Tucker pa večkrat fotografira tudi svoj urbani vrt.

NATASSIA – @letmeeatcake Za tiste, ki imate resnično radi sladice, je sledenje Natassii skoraj zapoved. Natassia na svojih fotografijah prikazuje sladice, tiste s piko na i v Los Angelesu, zraven pa navede, kje jih je mogoče dobiti. Zagotovo dober vodnik po slaščičarnah mesta angelov.

Ne spreglejte