SiolNET. Trendi Kulinarika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Kuhanja z zvezdo, kakršna je Ana, človek ne doživi vsak dan."

3

termometer

Nagrajenka nagradne igre Okusi poletje Kristina Bogataj se je imela priložnost preizkusiti v vlogi pomočnice kuharske mojstrice Ane Roš, ta je s slastnimi zalogajčki navduševala v idiličnem Piranu.

Simpatična in zgovorna rdečelaska Kristina Bogataj se je na nagradno igro Okusi poletje, ki smo jo v sodelovanju z MasterCardom pripravili na Planet Siol.net, prijavila le dan pred žrebanjem. K prijavi jo je gnala radovednost, kako je kuhati s priznano kuharico Ano Roš iz Hiše Franko, z nekaj sreče pri žrebu pa jo je lahko Kristina tudi dodobra potešila.

Kristina, ki prihaja iz Belce pri Mojstrani, se je Ani pridružila v čudovitem Piranu. Tam je, nedaleč stran od Tartinijevega trga, stala srebrna prikolica z napisom Anine kulinarične počitnice in že od poznega popoldneva vzbujala pozornost mimoidočih.

"Ko moraš sam prijeti za kuhalnico, se kar malo loviš" Pripraviti je bilo treba tri različne jedi, Kristina, ki ji je kuhanje tudi sicer v užitek, pa je kuharski mojstrici Ani pozorno gledala pod prste. Tudi sama je nato morala prijeti za ročaj ponve in do popolnosti popeči prašičkov vrat ter ga servirati na posteljico iz zelenjave. Na koncu pa, seveda, ponev tudi umiti v improvizirani pomivalnici – morju

"Svojevrsten užitek je opazovati, kako nastajajo jedi izpod Aninih rok," je Kristina opisala svoje doživetje. "Ko jo opazuješ pri delu, je morda vse videti tako lahko, ko moraš sam prijeti za kuhalnico, pa se kar malo loviš."

Kuhanje z Ano prav posebna izkušnja Sama se sicer kuhanju najraje posveti ob koncih tedna, ko ima več časa, saj so med tednom otroci v šoli, z možem pa sta v službi. Njena specialiteta so sladice, čeprav ji tudi klasična kuhinja ni tuja. Pa bo jedi, s katerimi je skupaj z Ano Roš razvajala jedce v Piranu, poskusila pripraviti tudi doma?

"Lahko bi poskusila, a dvomim, da bi mi uspelo tako dobro," je bila iskrena naša nagrajenka, ki je, preden smo jo spustili nazaj za pult, dodala še: "Kuhanja z zvezdo, kakršna je Ana, človek tudi ne doživi vsak dan."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin