SiolNET. Trendi Kulinarika
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec za veganske "zrezke", "burgerje" in "klobase"

0,71

termometer

rastlinsko meso |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Veganskih alternativ za meso v Franciji ne bo več dovoljeno poimenovati z izrazi, ki se uporabljajo za mesne izdelke.

Francija bo oktobra postala prva članica Evropske unije, v kateri bo začela veljati prepoved "mesnih" imen za prehrambne izdelke rastlinskega izvora. V praksi to pomeni konec za razne veganske "zrezke", "klobase", "burgerje" in druge izraze, ki se primarno uporabljajo za mesne izdelke.

"Z izrazi, ki so tradicionalno povezani z mesom in ribami, ne bo več dovoljeno označevati izdelkov, ki niso živalskega izvora in zato niso primerljivi," so po poročanju Deutsche Welle prepoved pojasnile pristojne oblasti.

rastlinsko meso | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ta prepoved velja le za izdelke, proizvedene v Franciji, kar je vznejevoljijo francoske živinorejce, ki menijo, da bi bilo treba prepoved uveljaviti tudi za uvožene izdelke.

EU je že razpravljala o tem, da bi prepoved uvedli na ravni unije, a se za to nato niso odločili. V EU pa velja zaščita izrazov, kot so maslo, mleko in sir, ki jih ni dovoljeno uporabljati za izdelke rastlinskega izvora.

Preberite še:

Filet Mignon Posel danes Slovenski startup v Domžalah gradi tovarno za rastlinske zrezke veganske školjke Trendi Belgijski kuhar predstavil prve veganske klapavice #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin