Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
14.12

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Celje pivo PR članek

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 14.12

11 mesecev, 1 teden

Knežja tržnica piva bo prva v seriji poletnih kulinaričnih dogodkov

Oglasno sporočilo
Knežja tržnica piva

V soboto, 5. junija 2021, bodo na svoj račun prišli ljubitelji craft piva in dobre hrane. Celje bo namreč v znamenju Knežje tržnice piva, ki bo potekala petič in drugič v širši obliki na celjski Mestni tržnici. Poleg ponudbe slovenskih craft pivovarn bo poskrbljeno tudi za glasbo in dobro počutje.

Knežja tržnica piva bo potekala na celjski Mestni tržnici v soboto med 15. in 22. uro. Svoje pivo bodo predstavile lokalne pivovarne Protagonist, Green gold brewing, Clef, Skubeer, Fabrika piva in novogoriška Reservoir Dogs.

Za polne želodce bodo poskrbeli ljubitelji žara, burgerjev in pic iz D'burger, Čili zmaj in vseslovensko znani Stari pisker. Najboljše vaflje v mestu bo pripravil Vafl.

Knežja tržnica piva | Foto:

 Za dobro vzdušje in glasbo bosta skrbela didžeja Mare in Timo.

Cilj Knežje tržnice piva, ki jo soorganizirajo Klub študentov občine Celje, MCC kavarna, Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje ter Mestna tržnica Celje, je spoznavanje slovenskih craft pivovarjev in okusov piva. Na dogodku bo pivo mogoče tudi kupiti.

Knežja tržnica piva | Foto: Zgodba Knežje tržnice piva se je začela pred petimi leti v atriju Celjskega mladinskega centra pod dvema 150 let starima kostanjema. Takrat je padla ideja, da se mora dogodek preseliti na večje prizorišče, saj je idiličen atrij premajhen za vse ljubitelje craft piva iz Celja in širše okolice. Leta 2018 je Knežja tržnica piva, takrat še pod imenom Knežji festival piva, dobila novo lokacijo. Glavni trg je uspešno pregnal utrujenost po sobotnem kosilu.

Lansko leto smo zamenjali lokacijo in prestavili dogajanje na Mestno tržnico Celje, kjer smo izpeljali sestrsko različico, Knežjo tržnico piva. Tako smo uspešno obšli vremensko muhavost, ki zna prevečkrat ponagajati, ter zagotovili varno in zdravo pokušino piva in hrane.  

Kljub bolj sproščenim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa organizatorji obiskovalcev pozivajo k upoštevanju pravil in smernic. Na dogodku naj se držijo varnostnih ukrepov in navodil, ki bodo na vidnih mestih. Ob tem organizatorji pozivajo k odgovornemu uživanju alkoholnih pijač. V primeru pitja alkohola naj obiskovalci uporabijo javni prevoz ali pa si poiščejo prenočitev v najbližjem in najbolj legendarnem odprtem nastanitvenem objektu – MCC Hostlu.

Knežja tržnica piva | Foto:

Knežja tržnica piva bo prva v seriji poletnih kulinaričnih dogodkov. Naslednji bo 18. junija 2021, ko pripravljamo Urbani piknik. Osrednja točka dogodka bo druženje z dodanim kulturnim programom, ob izvrstni ponudbi kulinaričnih degustacijskih menijev in slovenskih vin.

*"Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

Ne spreglejte