Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2019,
8.59

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kulinarika Kempinski Palace Portorož Portorož PR članek

Ponedeljek, 19. 8. 2019, 8.59

4 leta, 8 mesecev

Kempinski Culinary Tour 2019 v hotelu Kempinski Palace Portorož

Oglasno sporočilo

Letošnja jesen bo kulinarično obarvana. Vodja kuhinje restavracije Sophia Marjo Povšnar bo gostil tri kuharje iz hotelov Kempinski. Gre za šest kulinaričnih dogodkov, v sklopu katerih bodo trije kuharji prevzeli vajeti hotelske kuhinje in gostom pričarali nepozabno izkušnjo.

Kempinski Culinary Tour  2019 | Foto:

V Portorož prihajajo z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika z Dunaja, gorska pravljica iz Slovaške in eksotična libanonska hrana iz Bejruta.

31. avgusta in 1. septembra bo gostoval chef Miroslav Zamiška iz Grand Hotel Kempinski High Tatras na Slovaškem. Kulinarična kariera chefa Zamiške se je začela na domačem Slovaškem v mestu Stary Smokovec, kjer je imel v lasti svojo restavracijo. V želji po širitvi znanja in kuharskih obzorij je chef odšel na delo na Nizozemsko in v Veliko Britanijo. Hitro po vrnitvi v rodno deželo je postal vodja restavracije v Grand Hotel Kempinski High Tatras. Svojo filozofijo v kuhinji opisuje z besedami: "Kuhanje je kot risanje slik, ki so dobrega okusa." Znan je po svoji igrivosti v jedeh, saj nenehno kombinira različne teksture in eksperimentira s kombinacijami okusov.

Chef Miroslav Zamiška | Foto: Chef Miroslav Zamiška 14. in 15. septembra prihaja v restavracijo Sophia z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika iz dunajske restavracije Edvard, za katero bo poskrbel chef Thomas Pedeville iz hotela Palais Hansen Kempinski. Rojen v družino hotelirjev je chef Pedevilla že v mladosti našel svojo ljubezen do kulinarike in med svojim kuharskim izobraževanjem deloval v številnih restavracijah po vsej Evropi, nagrajenih z Michelinovo zvezdo, kot so Tantris v Münchnu, Ikarus v Salzburgu in Vila Joya na Portugalskem. Njegove južnotirolske korenine so takoj opazne ob pogledu na meni in po imenih jedi, pri svojih krožnikih pa je znan po tem, da pripravi mešanico alpskega šarma z dotikom Mediterana.

28. in 29. septembra bo v Portorožu z libanonsko kuhinjo gostoval izkušen chef Georges Mansour iz Kempinski Summerland Hotel & Resort iz Bejruta. V nenehnem iskanju popolnost v svoji kulinariki je bil chef Mansour nagrajen s častno diplomo francoskega gastronomskega inštituta. Znan je po tem, da je v svoji karieri pripravil že ogromno konceptov za restavracije, njegov zadnji projekt pa vključuje kuhanje v živo, kanadske jastoge vrhunske kakovosti in meso "signature aged".

Cena pethodnega doživetja v restavraciji Sophia je 85 evrov na osebo ali 120 evrov z vključeno vinsko spremljavo hotelskega enologa.

Več informacij najdete tukaj.

Rezervacije sprejemajo na telefonski številki 05 692 7000 ali na reception.portoroz@kempinski.com.


Naročnik oglasne vsebine je HOTEL PALACE PORTOROŽ D.O.O.

Ne spreglejte