Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 12. 2021,
11.18

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Argeta

Natisni članek

božična večerja namaz pašteta Argeta Exclusive Argeta advertorial

Petek, 17. 12. 2021, 11.18

2 meseca, 1 teden

Enostavni recepti za popolno kulinarično doživetje praznikov

Vsebino omogoča Argeta

Ne glede na to, kako nameravate preživeti ta praznični čas, vsak december potrebuje eno stvar: lepo postreženo okusno hrano, ob kateri nihče ne ostane dobrodušen.

božična večerja | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ne glede na to, ali gostite prijatelje ali pa imate maraton božičnih filmov, vam spodnje ideje lahko pomagajo pri pripravi okusnih prigrizkov. Ko imate to pripravljeno, potrebujete le še praznično pijačo, da vsako druženje spremenite v praznično božično zabavo.

Najtežja stvar pri organizaciji božičnih praznovanj naj postane preprosto enostavna 

Omejena izdaja vina* Sulec in Argete Exclusive à la Nina Čarman je tudi lepo darilo, ko ste povabljeni v goste. | Foto: Omejena izdaja vina* Sulec in Argete Exclusive à la Nina Čarman je tudi lepo darilo, ko ste povabljeni v goste. Če se v prihajajočem prazničnem času znajdete kot gostitelj, boste gotovo potrebovali ideje, ki vam ne bodo vzele preveč časa, da se boste ob dobri hrani in kozarcu vrhunske vinske kapljice lahko v miru poveselili z izbrano družbo. Z nekaj strateškimi potezami si olajšajte pripravo praznične mize, da bo ta manj stresna.

Spodaj predlagamo nekaj idej, kako pripraviti okusne prigrizke, ki bodo poskrbeli za popolno kulinarično doživetje. Zelo preprosto je namreč sestaviti obrok, v katerem bodo vsi uživali.

Argeta | Foto:

Ekskluzivni namazi za vsako priložnost

Namazi so vedno dobra izbira za prigrizek, ki ga postrežemo, kadar imamo goste. Serviramo jih v praznične skodelice ali namažemo na različne vrste podlag ter okrasimo z začimbami, suhim sadjem, zelenjavo ...

Argeta že dvanajsto leto predstavlja namaze Argeta Exclusive, ki jih odlikujejo edinstvene kombinacije okusov ter podpisi priznanih chefov, kot so Tomaž Kavčič, Janez Bratovž (restavracija JB), Gregor Vračko (z Michelinovo zvezdico nagrajena Hiša Denk), David Vračko (restavracija Mak) in številni drugi. Letos sta se Argeti Exclusive pridružili še dve priznani imeni – Nina in Gašper Čarman, sestra in brat, ki sta vsak zase izvrstna. A ko se združita, nastane popolnost. S svojim doprinosom spreminjata pogled na tradicionalno kulinariko in z nami delita svoj pozdrav iz kuhinje gostilne in vinoteke Danilo.

Začnite božično druženje s prazničnimi prigrizki

Ko gostite svoje najbližje, se v kuhinji najverjetneje marsikaj dogaja. Vsekakor je izziv pripraviti osupljivo jed, hkrati pa si vzeti tudi čas za svoje goste. S skrbnim načrtovanjem in pametnimi sestavinami boste lahko več časa preživeli prav z njimi.

Skupni krožnik s privlačnimi kanapeji je odlična ideja, ko ste gostitelj. Postavite jih na veliko leseno desko na sredino mize in pustite, da jih zmanjka. Najboljše pri spodnjih idejah je, da ne boste potrebovali veliko časa, kar je ključno za zmanjšanje stresa, kadar ste gostitelj. Poleg tega pa so primerni za vse vrste okusov.

Argeta | Foto:

Praznični kanapeji za pravo kulinarično doživetje

Za podlago potrebujete:

  • tanko narezano francosko štruco, slane krekerje, popečene rezine toasta, narezanega na trikotnike, majhne kose testa za pico, slane palčke ali
  • liste solate, ki jih oblikujete v čolničke, popečene rezine bučk ali druge zelenjave, rezine sira.
#1 Kanapeji z namazom iz postrvi z belim vinom in pehtranom

Sestavine:     
Argeta | Foto:                

Za dober kanape je obvezen kakovosten namaz. Chefinja Nina Čarman se je s svojo kombinacijo nežne posoške postrvi in izrazitega pehtrana poklonila slovenskima tradicionalnima okusoma ter ju dopolnila z belim vinom Sulec, ki ga je posebej za to priložnost ustvaril njen brat in sommelier Gašper Čarman iz vinoteke eVino.

#2 Čolnički z namazom iz postrvi z belim vinom in pehtranom

Sestavine:
Argeta | Foto:

Napolnite čolničke, ki jih naredite iz testa ali solatnih listov, ter jih okrasite s cvetom žafranike in uživajte v edinstvenem okusu.

 

 

#3 Pirini obročki z namazom iz kokošjih jeter z mangom in tigrovimi oreščki

Sestavine:
Argeta | Foto:

Skrbno izbrana kokošja jetra, obogatena z mangom in tigrovimi oreščki, sestavljajo intenziven okus, ki bo impresioniral brbončice vsakega ljubitelja dobre hrane. Napolnite manjše praznične skodelice z namazom, zraven ponudite slane palčke, palčke sira ali popečeno zelenjavo, namenjeno za pomakanje.

Božič pride le enkrat na leto, a v teh prigrizkih lahko uživate kadarkoli

Ne potrebujete posebne priložnosti, da uživate v teh vrhunskih okusih. Vse, kar potrebujete, so le vrhunske sestavine, s katerimi se bo vsak grižljaj topil v ustih.

Ko gre za prigrizke, je ključno, da jih je tako enostavno jesti kot pripraviti pred zabavo. V nekaterih primerih ne boste potrebovali niti vilic, noža ali celo krožnika.

Argeta | Foto:

Vrhunske kulinarične kreacije

Namazi Argeta Exclusive, ki jih ustvarijo priznani chefi, zadovoljijo skoraj vse naše čute. Lahko jih vonjamo, tipamo, vidimo in okušamo. Uporabite jih kot gurmanski prigrizek ob druženju z družino in prijatelji ali pri pripravi popolnih kulinaričnih doživetij.

Pri ustvarjanju dobrot pri Argeti prisegajo le na najboljše. Vsi izdelki so popolnoma brez konzervansov, umetnih barvil in ojačevalcev okusa ter brez glutena.

* Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Ne spreglejte