Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
19.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Katy Perry češnjeva pita češnje recept

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 19.11

6 let, 6 mesecev

"Najboljša češnjeva pita na svetu" po receptu Katy Perry

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Katy Perry, češnjeva pita | Foto YouTube

Foto: YouTube

Sezona češenj je kratka in sladka, zato si jih je treba zdaj privoščiti čim večkrat. Seveda so najboljše sveže, lahko pa jih poskusite tudi v zvezdniškem receptu - češnjevi piti, kot jo pripravi pevka Katy Perry.

Katy Perry je pred kratkim izdala novo skladbo Bon Appetit (Dober tek), te dni pa je predstavila še videospot zanjo. Ta je tako kot besedilo pesmi precej provokativen - v skladbi prek metafor, povezanih s hrano, poje o oralnem seksu, v videospotu pa jo kuharji gnetejo, rezljajo in kuhajo ter na koncu postrežejo kot pito.

Še pred izidom skladbe in videa, ki sta naletela na mešane odzive, pa je pevka svoj novi izdelek napovedala z videoreceptom za, kot je dejala, "najboljšo češnjevo pito na svetu". Pravzaprav naj bi šlo za recept njene menedžerke, ki ga je Perryjeva poustvarila v videu za Buzzfeedov kulinarični portal Tasty, vanj pa je vpletla tudi nekaj verzov iz nove skladbe.

In ker se je ravno začela sezona češenj, je pravi čas, da ga preizkusite in preverite, ali je ta češnjeva pita res najboljša na svetu.

Češnjeva pita po receptu Katy Perry

Testo:

2 skodelici in pol moke

20 jedilnih žlic slanega masla

pol skodelice mrzle vode

Nadev:

6 skodelic izkoščičenih češenj

3 jedilne žlice masla

3/4 skodelice sladkorja

2 jedilni žlici vode

3 jedilne žlice koruznega škroba

Katy Perry, češnjeva pita | Foto: YouTube Foto: YouTube Priprava

Moko in slano maslo premešajte in pregnetite, da dobite grobemu pesku podobno teksturo. Postopoma dodajajte mrzlo vodo in gnetite, dokler testo ne postane kompaktno. Razdelite ga na dva dela, vsakega sploščite v disk in zavijte v plastično folijo za živila ter postavite v hladilnik.

Nato pripravite nadev. V večji ponvi raztopite maslo, vanj vmešajte sladkor, nato pa v ponev stresite češnje in okoli osem minut kuhajte na zmernem ognju, da se sladkor stopi, češnje pa nekoliko zmehčajo. Zmešajte vodo in škrob, da dobite gosto pasto. To vmešajte v češnjevo mešanico, ki naj ob pogostem mešanju vre okoli dve minuti. Odstavite in pustite, da se rahlo ohladi.

Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.

Eno polovičko testa razvaljajte v krog z okoli 30 centimetri premera in ga položite v pekač za pite - testo naj visi čez rob. Vanj naložite češnjev nadev, tega pa prekritje s trakovi iz druge polovice testa. Testo, ki visi čez rob, odrežite in pito postavite v pečico. Pecite okoli eno uro, dokler ni testo zlato zapečeno, nadev pa brbotajoč. Pito vzemite iz pečice in jo hladite okoli dve uri, da se nadev zgosti, nato pa postrezite.

Češnje ali višnje?

Če vam ne bo všeč, pa lahko preizkusite še popravek kulinaričnega spletnega portala Epicurious - tam so namreč zapisali, da je uporaba običajnih, sladkih češenj, ki jo zapoveduje pevkin recept, napaka in da je treba v sladicah vedno uporabiti višnje.

Ne spreglejte