Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2017,
15.10

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Pivovarna Laško

Foto: Thinkstock, Blaž kuha, Pivovarna Laško

Natisni članek

burger advertorial #Nepasterizirano Pivovarna Laško

Četrtek, 13. 7. 2017, 15.10

2 meseca, 1 teden

Ali veste, kaj se najbolj poda k takšnemu slastnemu burgerju?

Vsebino omogoča Pivovarna Laško

Foto: Thinkstock, Blaž kuha, Pivovarna Laško

Burgerji, žar, piknik, zabava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ultimativni "must have" tega poletja? Samosvoja različica burgerja in osvežilni napitek iz hmelja. Kombinacija, s katero boste lažje prebrodili tudi najbolj vroče poletne dni.

Retro, vendar v slogu. Si predstavljate večer, ko se na gril plošči pečejo vaše najljubše kulinarične dobrote, ko si na teraso privlečete star tranzistor, ko lučke v lampijonih posvetijo z značilno ambientalno svetlobo in ko odpiranje steklenice napoveduje novo druženje z najboljšimi prijatelji?

To ni prizor iz filma, ampak resničnost, ki si jo lahko zarišete že v prihodnjih urah. Potrebujete predvsem dvoje: dober recept za odštekan in okusen burger ter steklenico najnovejšega piva Pivovarne Laško.

#Poskrbite za hrano: burger z lososom

Kuharski blog Blaž kuha je to poletje sestavil recept za neverjetno okusen burger, ki vas bo presenetil že po videzu – rožnata je barva, ki se nedvomno najbolj poda zeleni. Kako, izveste v naslednjih vrsticah.

Nepasterizirano | Foto: Testo za šest bombet:

235 g rdeče pese (dve srednje veliki)

100 g margarine za peko

200 ml navadnega tekočega jogurta

1 žlica cvetličnega medu

1 zavitek suhega kvasa (7 g)

1 jajce

550 g moke (tip 400)

1 čajna žlica soli

Postopek:

Rdečo peso operemo, skuhamo v osoljeni v vodi in ohladimo. Nato jo olupimo in narežemo na manjše kose.

Stresemo jo v posodo za mletje ter dodamo jogurt, jajce, cvetlični med in sol. S paličnim mešalnikom vse zmeljemo v gladko zmes.

V skledo stresemo moko in kvas. Premešamo. Dodamo na koščke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Prilijemo zmes in z leseno žlico vse premešamo, da dobimo kepo testa. Testo stresemo na delovno površino in potrosimo z eno pestjo moke. Dobro pregnetemo (približno osem minut). Testo postavimo nazaj v skledo, ga pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.

Vzhajano testo stresemo na delovno površino, razrežemo na šest enakih delov in oblikujemo bombete. Nato jih položimo na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo stati 25 minut.

Bombete nekajkrat prebodemo z vilicami, premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo s sezamom. Pečemo na 180 stopinjah 36 minut.

Burger | Foto:

Nadev za štiri burgerje:

600 g lososa s kožo

1 bučka

1 koromač

½ jajčevca

4 topljeni siri v obliki trikotnika

1 limeta

4 žlice delikatesnega hrena

50 g rukole

In še za nadev:

sol, kajenski poper, grobo mleti suhi česen, olivno olje

Postopek:

Lososa operemo pod hladno tekočo vodo, dobro osušimo in narežemo na kocke. Začinimo s soljo, kajenskim poprom in česnom ter pokapamo z olivnim oljem. Spečemo na vroči ponvi. Ko odstavimo, pokapamo s sokom limete.

Bučke in koromač očistimo ter narežemo na tanke lističe. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter popečemo na olivnem olju. Jajčevec narežemo na rezine, začinimo s soljo in popečemo. Rukolo operemo in dobro odcedimo. Trikotni sir narežemo na manjše kose.

Bombeto prerežemo na pol. Spodnji del premažemo z delikatesnim hrenom ter obložimo s popečenimi bučkami in koromačem. Sledijo kos popečenega jajčevca in kocke lososa. Obložimo s sirom in rukolo. Pokrijemo z zgornjim delom bombete.

#Poskrbite za pijačo: retro videz v sodobni različici

Pivovarna Laško | Foto: In ko bo burger že veselo in ponosno dišal na vašem krožniku, mu ponudite še najbolj osvežujočo kombinacijo poletja v zeleni steklenici s pravim retro pridihom. Legenda je namreč to poletje poskrbela za vrhunsko inovacijo – Laško Nepasterizirano.

Z inovacijo Laško na sceno postavlja izjemno pitno svetlo pivo v novi kultni steklenici, ki ima sproščen značaj, zgrajen s polnostjo okusa, prijetno svežo hmeljno aromo in avtentično grenčico legendarnega slovenskega piva.

A kar je najpomembnejše, novo Laško Nepasterizirano ponuja edinstveno bogato svežino, ravno pravšnjo za lahkotna druženja v toplih dneh. Ustvarjen je namreč po posebnem postopku iz čistega sladu po tradicionalni recepturi z rokom trajanja 12 tednov.

Osvežite se in značaj svežega na sceni delite tudi s preostalimi z uporabo #Nepasterizirano.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

 

Ne spreglejte