SiolNET. Trendi
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger
TrendiČvek

Imate težave v partnerstvu? Uroš Fürst ima za vas rešitev! #video

0,49

termometer

Moško-ženski partnerski odnosi so od nekdaj zapletena stvar. Pa so res? Kako bi na današnje odnose gledal jamski človek? Kaj je zapisano v genih, kaj je produkt moderne dobe? Česa ženske ne bodo nikoli razumele pri moških in v katerem delu "ženskega sveta" se izgubljajo moški? Vse te in še kakšne dileme bo razreševal Uroš Fürst v svoji predstavi Jamski človek in o vsem tem je tekla tudi beseda v tokratnem Trendičveku. Bilo je zabavno in poučno hkrati …

Uroš Furst | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Uroš Fürst poleg vlog v Drami, ki je njegov gledališki dom že 20 let, programsko vodi SiTi teater, s katerim je več kot 750-krat nastopil v priljubljenem Jamskem človeku; pojavlja se na televizijskih zaslonih in v filmih. In prav jutri bo Jamski človek zopet zaživel, saj bo prek aplikacije Zoom z virtualno predstavo reševal valentinovo.

Uroš Furst | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Komedija o medosebnih odnosih je namreč aktualna kot še nikoli. Skoraj 20 let je že minilo od premiere Jamskega človeka v ljubljanski Kavarni Union in predstava je postala kult že v prejšnjem desetletju. Ne naključno, saj so lastniki pravic uspešnice Roba Beckerja o odnosih med spoloma slovensko izvedbo ocenili kot najboljšo na svetu. 

Uroš Furst | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Nastala je na podlagi antropoloških, socioloških in psiholoških študij, ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino ... Na duhovit in sproščen način jima pomaga razumeti, zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med njima, in ju pripravi do tega, da se končno nasmejeta tistemu, kar ogroža njuno zvezo.

Uroš Furst | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač "Da je Jamski človek dobil nov zagon s selitvijo na Zoom, me ne preseneča, saj smo prisiljeni preživeti ogromno časa z najbližjimi. Če dodamo še nenehno spreminjanje pravil, omejitve gibanja, izzive dela in šolanja od doma, obilje prilaganja novim življenjskim razmeram, nepredvidljivo prihodnost ter pomanjkanje filtrov za sproščanje napetosti, ni presenečenje, da so naši odnosi na veliki preizkušnji.

Jamski človek deluje kot filter in pomoč za negovanje odnosov, v teh razmerah pa marsikatero misel iz predstave doživljamo drugače kot pred petimi ali petnajstimi leti. Zato se rad pošalim, da je Jamski človek balzamičen nanos na še tako kakovosten odnos," pravi Uroš, ki je z nami v Trendičveku (videoprispevek zgoraj) delil zanimivosti iz svojega življenja in poglede na splošne partnerske dileme. Tako boste za ogrevanje pred predstavo morda kaj tudi na novo odkrili: moški o ženskah in ženske o moških.

Martin Golob Trendi Martin Golob: Ljudje mislijo, da smo duhovniki padli z neba #video rifle Trendi To je lažna vest, ki se širi o Janezu Hočevarju - Rifletu Špela Grošelj Trendi Špela Grošelj razkrila srhljivo izkušnjo: Grozil ji je, da jo bo razkosal #video Jure Košir Trendi Jure Košir: V tem mi Alberto Tomba ne bi mogel konkurirati #video Angelca Likovič Trendi Angelca Likovič: Razkrila skrivnost svoje potice in zanimivosti iz otroštva Janeza Janše #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin