Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 1. 2021,
9.53

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

festival odpoved Glastonbury

Petek, 22. 1. 2021, 9.53

3 leta, 3 mesece

Zaradi covid-19 odpovedan tudi letošnji festival Glastonbury #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Zaradi pandemije novega koronavirusa je letos že drugo leto zapored odpovedan britanski glasbeni festival Glastonbury. Lani bi festival beležil jubilejno 50. ponovitev.

Glastonbury
Trendi Zaradi koronavirusa v vodo padel tudi Glastonbury

"Z velikim obžalovanjem morava sporočiti, da letos festivala ne bo," sta v četrtek preko Twitterja sporočila organizatorja festivala Michael in Emily Eavis. Ob tem sta dodala, da je kljub njunim izjemnim prizadevanjem postalo jasno, da festivala letos ne bo možno realizirati. "Zelo nama je žal, da sva vas razočarala," poroča STA. 

Tisti z že kupljenimi vstopnicami lahko prenesejo znesek za nakup vstopnic v leto 2022, ko bodo, kot organizatorja upata, festival vendarle lahko izpeljali. "Prepričana sva, da bova lahko v letu 2022 za vse nas pripravila nekaj zares posebnega," sta še sporočila.

Glastonbury velja za enega največjih glasbenih festivalov na prostem. | Foto: Reuters Glastonbury velja za enega največjih glasbenih festivalov na prostem. Foto: Reuters

Odpovedan že lanski jubilejni festival 

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa sta bila sicer že lani, potem ko je bilo prodanih že približno 135 tisoč vstopnic, prisiljena odpovedati festival, ki poteka na kmetiji Worthy v Somersetu blizu Glastonburyja v južni Angliji. Med glavnimi nastopajočimi so bili napovedani Paul McCartney, Taylor Swift in Diana Ross.

Odpoved letošnjega festivala pa sledi opozorilom iz glasbenega sektorja z začetka meseca, da je pandemija močno prizadela glasbeno industrijo ter da je obstoj poletnih glasbenih festivalov brez izdatnejše državne podpore ogrožen.

Festival Glastonbury je prvič potekal leta 1970, takrat se ga je udeležilo 1500 ljudi. Danes velja za enega največjih glasbenih festivalov na prostem.

Preberite tudi:

Festival Glastonbury
Novice Glasbeni festivali so postali milijonski posel
Ne spreglejte