Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2019,
17.22

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

3

Natisni članek

nastop Kurzschluss Senidah

Ponedeljek, 23. 12. 2019, 17.22

4 leta, 3 mesece

Vroča pevka razgrela Ljubljano: Nisem pričakovala takšne množice #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

3

Karizmatična pevka Senidah je sinoči v sklopu dogodka Kurzschluss izvedla svoj prvi samostojni koncert v Sloveniji, na katerem je predstavila svoj albumski prvenec Bez Tebe.

Trendi Severino v Stožicah premagala čustva #video

Preden je 34-letna Senida Hajdarpašić stopila na oder, je za ogrevanje večtisočglave množice poskrbela urbana trojica Atlas Erotika, ki jo sestavljajo producenti Cazzafura, Diinzo in MihaMih. V "erotično" obarvanem nastopu so postregli s trap komadi, kot so Ti top, Follow, Frankfurt Panama in Sevdah.

Atlas Erotika | Foto: promocijsko gradivo Atlas Erotika Foto: promocijsko gradivo

"Nisem pričakovala tako velike množice"

Zvezda večera je na oder stopila nekaj malo po 21. uri, nanj pa so jo pospremili kar njeni kolegi in člani skupine Muff, ki so poskrbeli za glasbeno podlago. "Ljubljana, ste pripravljeni," je dejala ob začetku koncerta energična pevka in že v uvodnem delu zapela hit Četri strane sveta, ki je nastal v sodelovanju s srbskim producentom Cobyjem. 


Belo.


Osrednji del koncerta je bil rezerviran za predstavitev debitantskega albuma Bez tebe. Kljub temu, da album ni posnet v slovenskem jeziku, je publika z njo prepevala pesmi Aman, Crno srce, Bez tebe, Treči svet, Vatra, Belo in Strava. 

Pokazala svoje otroštvo

R'n'B obarvanemu nastopu je trenutno najbolj znana slovenska izvajalka dodala še akustično izvedbo skladbe, ki opisuje travmatično izkušnjo iz njenega otroštva. 

Pevka, sicer znana kot sinonim močne in neustrašne ženske, je oboževalce prijetno presenetila z vizualnim vložkom, ko je med petjem pesmi na zaslonu za seboj delila utrinke iz svojega otroštva. 


Strava.


Koncertno dogajanje je vseskozi spremljal pogovor s publiko. "Vau, zelo sem presenečena nad tem, koliko vas je danes tukaj. Tega res nisem pričakovala," je dejala med premori. Čeprav sicer skromna in presenečena nad ljubeznijo občinstva, pa Senidah ni nič kaj sramežljiva, ko je govora o petju.

Množica je njene nastope dobesedno "požirala" z ušesi, večkrat si je prislužila tudi daljši aplavz in navdušene vzklike obiskovalcev Kurzschlussa. 

Fotogalerija
1 / 7

Na svoj račun prišli tudi Muffovci

Nobena skrivnost ni, da Senidah najraje nastopa s svojo skupino Muff, tudi na tokratnem solističnem koncertu pa je odpela nekaj njihovih skladb in priredb ameriških izvajalcev, kot sta Rihanna in Kanye West.  

Mišići.


Vrhunec koncerta je bil vsekakor njegov zaključek, ko je končno odpela težko pričakovana komada, ki sta jo spremenila v balkansko zvezdnico - Slađana in Mišići, ki ju je pospremila s predhodno odpetima novejšima singloma 100 %, ki ga je posnela z avstrijskim raperjem Rafom Camoro, in Kamikaza, pod katerega sta se podpisala Bosanca Jala Brat in Buba Corelli

Ob koncu koncerta se je Senidah zahvalila za podporo in povabila svoje oboževalce na nastope, ki se vrstijo po državah nekdanje Jugoslavije. Dogajanje v dvorani je po njenem nastopu popestril še DJ Diinzo.

Trendi Senidah spet zažiga: obnorela je tudi Avstrijo in Švico #video

 

Ne spreglejte