Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2012,
9.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ringo Starr

Petek, 15. 6. 2012, 9.07

8 let

Rojstna hiša Ringa Starra rešena pred uničenjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ringo Starr, ki je bil nekoč član skupine The Beatles, je bil verjetno presenečen, ko so se liverpoolske mestne oblasti odločile ohraniti hišo, v kateri se je rodil.

Liverpoolske oblasti so želele hišo, v kateri je Ringo Starr prebival le nekaj mesecev, ko je bil še dojenček, porušiti, vendar so se po protestu oboževalcev slavnega Beatla odločili drugače. Hišo so se namreč odločili ohraniti, to pa še ni vse, odločili so se tudi, da bodo ohranili tudi samo okolico. Za ta projekt je britanska vlada namenila kar 22 milijonov evrov, kot so pojasnili, pa želijo ohraniti okolico in ulice, na katerih je odraščal Ringo Starr.

Celotno območje so želeli porušiti

Starr, čigar pravo ime je Richard Starkley, se je v tej hiši, ki se sicer nahaja v predelu Dingle v Liverpoolu, rodil 7. julija leta 1940, kmalu pa se je z družino preselil drugam. Skupaj s preostalimi 400 hišami, ki se nahajajo na tem območju, so jo želele oblasti zravnati s tlemi vse od leta 2005. "Ta hiša je pomembna znamenitost, ki je zaznamovala beatlemanijo in opominja na to, kakšen vpliv so imeli Beatli na britansko glasbo. Še več kot to, je tudi dober primer skupnosti, ki se je zavzela za ohranitev krajev, ki jim je najbolj pomembna," je povedal predstavnik britanske vlade.

"Ne moremo ohraniti vseh hiš"

Predstavniki britanskega državnega sklada, ki upravlja tudi z domovi Johna Lennona in Paula McCartneyja, so bili prepričani, da Starrove hiše ni vredno ohraniti, saj je tam živel le tri mesece. "Za razliko do Johna Lennona in Paula McCartneyja, je Ringo na ulici Madryn živel le nekaj mesecev. Vemo pa, da so člani Beatlov med odraščanjem živeli v več kot ducat hišah. Ne moremo si niti privoščiti, da bi vse njihove hiše ohranili," so pretekli mesec povedali predstavniki sklada.

Ne spreglejte