SiolNET. Trendi Glasba
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rammstein tožijo Nemčijo

0,23

termometer

Nemške oblasti so album skupine Rammstein Liebe ist für alle da leta 2009 uvrstile na seznam vsebin, ki so škodljive za mladino. Sedem let pozneje Rammstein Nemčijo tožijo za 66 tisoč evrov.

Sedem let po izidu albuma Rammstein tožijo Nemčijo zaradi škode, ki jo je povzročila prepoved oglaševanja. Sedem let po izidu albuma Rammstein tožijo Nemčijo zaradi škode, ki jo je povzročila prepoved oglaševanja. Foto: Getty Images

Skupina Rammstein je proti državi Nemčiji vložila odškodninsko tožbo v vrednosti 66 tisoč evrov, kolikor naj bi znašala škoda, ki so jo oblasti skupini povzročile leta 2009, ko so za pol leta njen album uvrstile na seznam vsebin, škodljivih za mladino.

Odločitev je takrat sprejel zvezni oddelek za medijske vsebine, škodljive za mladino, vladna agencija, ki je v skladbi Ich tu dir weh (Jaz te ranim) ter spremljevalnih podobah na ovitku albuma prepoznala "nemoralne" in "nečlovečne" vsebine. Ko je delo enkrat na njihovem seznamu, se ga ne sme oglaševati, prav tako je prodaja strogo omejena, s tem pa je bila skupini povzročena finančna škoda.

Rammstein so v tožbi zapisali, da so morali zaradi prepovedi uničiti oziroma skladiščiti skoraj 85 tisoč izvodov albuma. Prepoved oglaševanja je sicer trajala le pol leta, saj je upravno sodišče v Kölnu album odstranilo s seznama, ker agencija pri uvrstitvi albuma na seznam ni upoštevala umetniške svobode.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin