SiolNET. Trendi Glasba
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pokojni didžej Avicii bo na Švedskem dobil svoj muzej

0,50

termometer

Avicii
Avicii oziroma Tim Bergling je umrl v 29. letu starosti. Foto: Getty Images

Prihodnje leto bodo v Stockholmu odprli muzej, posvečen pokojnemu didžeju Aviciiju, njegovemu življenju in glasbi, ki jo je pustil za sabo.

Muzej bodo poimenovali Avicii Experience (Aviciijeva izkušnja, op. p.), obisk pa bo ljudi bolje približal Aviciiju kot didežju in Timu Berglingu, kar je bilo njegovo pravo ime. 

"Obiskovalci bodo lahko videli njegovo pot od glasbenega 'piflarja' do mednarodne cenjene zvezde, vse od njegove deške sobe, kjer se je vse začelo, do studia v Los Angelesu, kjer je ustvaril svoje največje hite," je razkril Per Sunding, direktor Pophouse Entertainment in lastnik muzeja o zasedbi ABBA.

V muzeju bodo na ogled tako spominski in osebni predmeti Tima kot tudi še nevideni videi in fotografije, obiskovalci pa bodo lahko pogledali tudi v ozadje njegovega kreativnega procesa in kako so nastale nekatere uspešnice.

Avicii Trendi Brat skušal rešiti Aviciija, a je prišel prepozno

Starša po smrti ozaveščata o duševnem zdravju

Aviciijeva izkušnja je skupni projekt kulturnega središča Space, podjetja Pophouse Entertainment Group in fundacije Tim Bergling, ki sta jo po njegovi smrti ustanovila starša Klas Bergling in Anki Lidén z namenom ozaveščanja o duševnem zdravju, zlasti o hudih psihičnih boleznih in o preprečevanju samomorov.

Del dobička od prodaje vstopnic muzeja bo šel tako tudi v financiranje te fundacije.

Za sabo naj bi pustil okrog 200 dokončanih ali skoraj dokončanih pesmi. Za sabo naj bi pustil okrog 200 dokončanih ali skoraj dokončanih pesmi. Foto: Getty Images

Avicii je umrl aprila 2018 v 29. letu starosti. Bil je in ostaja eden najbolj cenjenih didžejev na svetu. V svojem kratkem življenju je izdal uspešnice Wake Me Up, Hey Brother in Levels, njegova posthumno izdana skladba SOS pa je bila v letu 2019 med največkrat predvajanimi skladbami.

Govori se, da naj bi za sabo pustil več kot 200 pesmi.

Preberite tudi:

avicii Trendi Dekle preminulega didžeja Aviciija: Želela sva si ustvariti družino

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin