Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2018,
13.57

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

Natisni članek

Od višine se zvrti Vlado Kreslin Perpetuum Jazzile

Petek, 28. 9. 2018, 13.57

5 let, 6 mesecev

Na novo posneli pesem, "ki jo pozna dobesedno vsak Slovenec" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82
Vlado Kreslin, Perpetuum Jazzile

Ena največjih uspešnic Vlada Kreslina je doživela že več predelav, najnovejša med njimi je priredba, ki so jo skupaj z avtorjem pesmi posneli Perpetuum Jazzile.

Vokalna zasedba Perpetuum Jazzile je predstavila svojo predelavo legendarnega hita Od višine se zvrti, ki so jo posneli skupaj z njenim avtorjem Vladom Kreslinom.

Skladbo je skupina Martin Krpan občinstvu prvič predstavila leta 1987, avtor besedila in prvi glas Vlado Kreslin pa jo je v treh desetletjih odpel s številnimi slovenskimi izvajalci, ki so jo interpretirali po svoje. Tokrat je za aranžma poskrbel Samo Vovk, za izvedbo pa, jasno, člani zasedbe Perpetuum Jazzile.

"Izredno vesel sem, da so se Perpetuum Jazzile odločili za priredbo pesmi, ki s tem dobiva nov karakter in novo svežino," je ob tem dejal Kreslin, člani zasedbe pa so prepričani, da Od višine se zvrti spada med večne slovenske pesmi.

"Pozna jo dobesedno vsak Slovenec. Nosi iskreno intimno besedilo, poleg tega pa jo odlikujeta izjemna liričnost in veličastna melodija. Prav zaradi vseh naštetih odlik je pesem Vladu Kreslinu odprla vrata med večno aktualne slovenske avtorje in izvajalce, nas pa navdihnila, da ji ustvarimo novo obliko," so ob predstavitvi pojasnili člani skupine Perpetuum Jazzile. "Vlado Kreslin je res eden največjih slovenskih glasbenikov in v ponos nam je, da smo lahko sodelovali z njim."

Wayne Halper
Trendi "Perpetuum Jazzile imajo potencial za globalen uspeh"
America's Got Talent
Trendi V America's Got Talent skopirali uspešnico Perpetuum Jazzile #video

Nova priredba slovenske klasike bo gotovo eden od glasbenih vrhuncev novembrskega koncerta Le slovensko, prvega v 35-letni zgodovini zasedbe Perpetuum Jazzile, ki bo namenjen izključno glasbi slovenskih avtorjev in izvajalcev. Mimogrede, poleg intenzivnih priprav na veliki koncert v Perpetuum Jazzile aktivno iščejo nove člane, tokrat le moške, avdicija pa je odprta do 5. novembra.

Ne spreglejte