Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2014,
12.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Michael Jackson Elvis Presley John Lennon Kurt Cobain

Sreda, 5. 11. 2014, 12.46

8 let

Madonnina obleka za 50 tisoč evrov (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V losangeleški dražbeni hiši Julien bo na prodaj glasbena zgodovina. Od Lennonovih očal, majice Kurta Cobaina z njegovega zadnjega koncerta, kitare skupine U2 do obleke Michaela Jacksona.

Dražbena hiša iz Los Angelesa Julien bo 7. in 8. novembra glasbenim navdušencem in navdušenkam na dogodku Ikone in idoli: dražba rock'n'rolla (Icons & Idols: Rock’n’Roll auction) ponudila osebne predmete umrlih in še živečih rock in pop zvezdnikov ter skupin. Za vrtoglave zneske bo mogoče kupiti oblačila, očala in glasbila skupin The Beatles in U2, Elvisa Presleyja, Madonne, Micka Jaggerja, Lady Gaga, Michaela Jacksona, Davida Bowieja, Johna Lennona in drugih.

Madonnina obleka iz videospota Material Girl Leta 1984 je bila Madonna na snemanju videospota za pesem Material Girl oblečena v dolgo rožnato obleko. Njeno vrednost ocenjujejo na od 31 tisoč do skoraj 50 tisoč evrov. Na prodaj bo tudi njena poročna obleka iz leta 1985, ko je usodni da dahnila igralcu Seanu Pennu. Dražili bodo tudi njen nakit in poporočno pogodbo.

Oblačila Michaela Jacksona Na dražbi glasbene zgodovine bodo na prodaj oblačila Michaela Jacksona, kar je razveseljiva novica za vse zvezdnikove posnemovalce. Njegovo obleko, s katero je nastopal na koncertni turneji Dangerous, bodo po ocenah prodali za več kot osem tisoč evrov.

Lenonke za 31 tisoč evrov Lenonke, zaščitni znak Johna Lennona, so ocenjene na od 15 tisoč do 31 tisoč evrov. In to tiste, ki jih je glasbenik v nekem nočnem klubu podaril ženski, ki ga je osvajala. Ta jih je hranila od 60. let, svoje mesto pa so našle v predalu za spodnje perilo. To pa ni edini par očal, ki jih je Lennon ponudil kateri od oboževalk in se bodo pojavile na dražbi.

Kitara irskih rockerjev U2 Na dvodnevni dražbi bo tudi kitara skupine U2, navdušenci nad irskimi rockerji pa bodo morali zanjo odšteti med 50 tisoč in 63 tisoč evri, če ne celo še več.

Obleka in kitara Elvisa Presleyja Na voljo bo tudi bela usnjena obleka Elvisa Presleyja, za katero predvidevajo, da jo bodo prodali za od 23 tisoč do 31 tisoč evrov. Na dražbi bo med glasbili tudi kitara Davida Bowieja.

Majica z zadnjega koncerta Nirvane Med več kot sto predmeti bodo na prodaj tudi majica Kurta Cobaina, ki jo je ta nosil na zadnjem koncertu Nirvane, rdeče ogrinjalo Jamesa Browna, s katerim je nastopal v 60. in 70. letih, usnjena jakna Milesa Davisa, koncerta oblačila Whitney Houston

Ne spreglejte