SiolNET. Trendi Glasba
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Korona spet ogroža Evrovizijo

0,22

termometer

Evrovizija
Foto: Reuters

Letošnjega izbora za pesem Evrovizije zagotovo ne bo mogoče izpeljati na "običajen" način, a organizatorji zagotavljajo, da prireditev zagotovo bo.

Izmed štirih scenarijev za izvedbo letošnje Evrovizije je najbolj optimistični že odpadel, so sporočili iz Evropske radiodifuzne zveze (EBU). Zdaj je aktualen "scenarij B", po katerem bo na prireditvi manj občinstva, na odru pa bodo v živo nastopili le tisti sodelujoči, ki bodo lahko pripotovali v Rotterdam, medtem ko bodo pri preostalih predvajali posnetek njihovega nastopa.

Koncertna dvorana Ahoy v Rotterdamu, ki bo - če bo šlo vse po načrtih - gostila letošnjo Evrovizijo. Koncertna dvorana Ahoy v Rotterdamu, ki bo - če bo šlo vse po načrtih - gostila letošnjo Evrovizijo. Foto: Reuters

"Izbor za pesem Evrovizije se bo maja letos zagotovo vrnil kljub pandemiji, toda v teh okoliščinah je dogodek nemogoče izpeljati na način, kot smo ga vajeni," je dejal Martin Osterdahl, izvršni nadzornik tekmovanja, "zdravje in varnost vseh sodelujočih, od glasbenikov do ekipe, sta na prvem mestu."

Evrovizija Foto: Reuters

Če se bo tudi scenarij B izkazal za preveč optimističnega, jim bosta preostali še dve možnosti. Po scenariju C tekmovalci ne bodo potovali na Nizozemsko, ampak bodo tja poslali le posnetke svojih nastopov, medtem ko bodo na odru v Rotterdamu le voditelji in netekmovalni glasbeni gosti, dopuščena je tudi možnost manjšega občinstva. Po scenariju D občinstva ne bo, večina prireditve bo virtualna.

Slovenijo bo zastopala Ana Soklič:

Ana Soklič Trendi Na Evrovizijo 2021 Ana Soklič, med 25 najboljša evrovizijska skladba Maje Keuc

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin