SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Global Citizen z dobrodelnim koncertom nad revščino

4

termometer

 | Foto:
Ameriška organizacija Global Citizen bo 28. septembra v mestu New York organizirala dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili Alicia Keys, John Mayer, Stevie Wonder in rock bend Kings od Leon.

S koncertom želijo spodbuditi globalne voditelje, da državam v razvoju namenijo več sredstev v boju proti revščini.

Glasbeni dogodek bo potekal v času, ko bo na sedežu Združenih narodov v New Yorku med 24. septembrom in 4. oktobrom potekala skupščina, na kateri bodo prisotni vodilni predstavniki držav.

Organizacija Global Citizen želi s koncertom izvesti pritisk na voditelje razvitih držav ter jih spodbuditi, da desetino sredstev, ki jih namenijo za pomoč, usmerijo tudi v izobraževanje.

"Spodbuditi moramo voditelje, da podprejo projekt," je za časnik The New York Times povedal direktor organizacije Global Citizen Hugh Evans in dodal, da "ne gre samo koncert, želimo spremembe". Dobrodelna organizacija Global Citizen sicer že leta pridobiva podpornike projekta, s katerim si prizadevajo odpraviti revščino.

Za koncert v Centralnem parku bodo prek spletne strani organizacije podelili 54.000 vstopnic registriranim uporabnikom, ki aktivno izpolnjujejo različne peticije in pošiljajo pisma voditeljem vplivnih držav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin