Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Nedelja,
25. 2. 2018,
9.14

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

22

Natisni članek

Lea Sirk BQL zmagovalci EMA 2018

Nedelja, 25. 2. 2018, 9.14

6 let, 1 mesec

Ema 2018: Zmaga je bila že drugič ukradena #omrežja

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

22

Zmagovalka letošnje Eme je Lea Sirk. Velika večina meni, da upravičeno, je pa njena zmaga razjezila podpornike skupine BQL. Po glasu ljudstva sta zmagala prav Rok in Anej Piletič, a je šest strokovnih žirij odločilo drugače. "Zmaga jima je bila že drugič nepravično ukradena," so oboževalci z vsega sveta zapisali na svojih profilih na Twitterju. 

Po Emi so bili odzivi na zmagovalca kar burni. Na strani Ema 2018 na Facebooku je kar deževalo čestitk zmagovalki, ki je s pesmijo Hvala, ne! navdušila tako žirijo kot občinstvo. Na koncu je zmagala s 116  točkami, kar je deset točk več od BQL, ki sta zasedla drugo mesto.

Lea Sirk je od vseh žirij, razen mednarodne, ki je izbrala Ino Shai, prejela največ, torej po 12 točk. A kljub temu se oboževalci skupine BQL s končnim izidom pevskega tekmovanja ne strinjajo, na Portugalsko bi raje poslali pesem Promise, ki sta jo na predizboru zapela v slovenščini, z naslovom Ptica.

Zmagovalna pesem:


Preberite si še: Zmagovalka Eme 2018 je Lea Sirk!


Že drugo leto se jima je zmaga izmuznila

Duet BQL je od ljudstva dobil 78 točk, torej največ, in s tem zasedel prvo mesto glede na glasove ljudstva. Na drugem mestu je pristala Nuška Drašček s 60 točkami, Lea Sirk pa je bila glede na glas ljudstva z 48 točkami na tretjem mestu.

Kar nekaj oboževalcev skupine BQL je prepričanih, da je bila zmaga mladima pevcema ukradena. Večina komentarjev se nanaša tudi na lansko Emo 2017, ko jima je zmago "ukradel" Omar Naber s pesmijo On my way. 

"BQL je že drugič zapored zmagal glede na glas ljudstva, pa še vedno ni zmagovalec, čeprav je Raay edini, ki je Sloveniji zagotovil spodobne rezultate v zadnjih letih," je zapisala Patricia iz Portugalske.

Nekateri se sprašujejo celo, zakaj žirija ne mara skupine BQL: "Zakaj žirije tako zelo sovražijo BQL?"

Spet tretji menijo, da kljub odličnim vokalom in izvedbi pesem ni bila najboljša. Bolj so bili navdušeni nad lansko Heart of gold. 

BQL - Heart of Gold

"BQL je vedno poročna priča, nikoli nevesta. No, tokrat je to njuna krivda," je zapisal Joey Jason s Filipinov. 

"Po eni strani sem vesela, da BQL nista zmagala, zato da se lahko prihodnje leto vrneta s pesmijo na ravni Heart of Gold," je zapisala oboževalka Evrovizije Grace iz Velike Britanije. 

"Lea Sirk je zmagala. JA! ZELO sem zadovoljna s tem rezultatom. BQL, vrnita se z boljšo skladbo, želimo vaju videti na Evroviziji," pa sta zapisala Avstralca iz ekipe Aussievision.


Poglejte si še preostale finaliste: Ema 2018: Finalisti, kot jih še niste slišali


Oglasil se je tudi Raay, menedžer skupine BQL, ki je Lei Sirk čestital za zmago, ponosen pa je tudi na drugo mesto skupine BQL.

Ne spreglejte