SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aleksander Mežek predstavlja Ljubljano po Londonu

3

termometer

 | Foto:
Legenda slovenske glasbe Aleksander Mežek je izdal novi album, ki združuje dva svetova: njegovo rodno Gorenjsko in metropolitanski London.

Aleksander Mežek predstavlja novi album z naslovom Ljubljana po Londonu, na katerem je 18 skladb, ki združujejo dva svetova – domačo Gorenjsko in mednarodni London –, med seboj povezana skozi glasbo. Plošča zajema prerez celotnega življenjskega dela ustvarjalca, ki se je v slovenska srca zasidral predvsem s ponarodelima skladbama Julija in Siva pot.

Novi album Aleksandra Mežka je nastal po 46 letih bogatega glasbenega ustvarjanja med Londonom in rodno Žirovnico. Pri albumu je sodeloval tudi z odličnimi svetovnimi glasbeniki, kot so Simon Johnson, ki je ustvarjal za Lano Del Rey, ter Robbie McIntos, kitarist skupine The Pretenders, ki je sodeloval z Norah Jones, Joe Cockerjem, Erosom Ramazzottijem in celo Cher.

Vzporedna glasbena pot Aleksandra Mežka nam v tokratnem albumu postreže s pesmimi, kot so Ljubljanske ceste, Ajda pa znova cveti, Nebo po dežju, seveda pa ne gre niti brez Julije in Sive poti. Med njimi je tudi pesem Fair play, ki jo je Svet Evrope leta 2003 sprejel za športno himno Evrope in se je prelevila celo v gibanje za toleranco in pošteno igro.

Glasbenemu albumu Ljubljana po Londonu je Mežek dodal še posnetek koncerta v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki se je zgodil 11. septembra 2012 in je bil posvečen našim izjemno uspešnim olimpijcem. Na koncertu so ga spremljali klaviaturist Steve Smith, kitarista Simon Johnson in Scott McKeon, baskitarist Robbie McIntosh, bobnar Tim Bye in vokalna skupina Hiša.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin