Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2012,
14.35

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

lestvica

Petek, 21. 9. 2012, 14.35

8 let, 3 mesece

1000 pesmi, ki jih morate slišati pred koncem sveta (11. del)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek, 21. 12. 2012, naj bi bil po starem majevskem koledarju konec sveta. O tem na radiu Center sicer niso najbolj prepričani, so pa pripravili 1000 skladb, ki jih morate slišati pred koncem sveta.

Skupino The Police so sestavljali Sting, Andy Summers in Stewart Copeland. V svoji razburkani karieri so bili "policisti" nagrajeni s številnimi glasbenimi nagradami, ena njihovih boljših skladb pa je Message In A Bottle, ki prihaja z njihovega drugega albuma Reggatta de Blanc.

Preden so postali Status Quo, so člani skupine nekajkrat zamenjali ime. Najprej so se imenovali Scorpions, potem The Spectres in Traffic, nato pa so si nadeli ime, po katerem jih poznamo še danes. Fantje so se podpisali pod več kot 60 skladb, ena od njih je tudi skladba Whatever You Want, ki prihaja z njihovega istoimenskega dvanajstega albuma.

Skupina je ime The Animals dobila zaradi čudnega obnašanja na odru, izbrali pa so jim ga kar oboževalci. V svojih najplodnejših letih je skupina uspešnice izdajala kot po tekočem traku. Njihova večja in večna hita sta Baby Let Me Take You Home in pa House of the Rising Sun.

Kraljica popa se je rodila v zelo veliki družini, ima tri sestre in štiri brate. Zaradi močne želje po baletu se je s samo tridesetimi dolarji odpravila v New York, kjer pa jo je zaneslo v glasbene vode. Pesem Like a Virgin je ena njenih največjih uspešnic.

Christophe le Friant, ki ga poznamo predvsem po imenu Bob Sinclar, je francoski glasbeni producent in lastnik založniške hiše Yellow Productions. Bob danes vsekakor spada med najbolj elitne didžeje. Kar nekaj njegovih skladb je postalo svetovno znanih, med tiste najuspešnejše pa zagotovo spada pesem Love Generation, ki prihaja z njegovega četrtega albuma, imenovanega Western Dreams.

Danski duo Laid Back je še danes najbolj poznan po hitu Sunshine Reggae. S to pesmijo sta se John in Tim prebila na vrh lestvic v več kot 20 državah, velja pa za eno najprijaznejših in toplih pesmi v glasbeni zgodovini.

Dancing In The Moonlight je starejša skladba ameriške zasedbe King Harvest. Doživela je kar nekaj priredb – eno najuspešnejših je ustvarila skupina Toploader. Njihovo različico je mogoče slišati v filmih A Walk To Remember in Four Lions. Skupina, ki se je razšla leta 2003, je spet združila moči leta 2009 in nastopa še danes.

Fantje iz irske skupine U2 s svojo glasbo in nepozabnimi turnejami navdušujejo že več kot 30 let. Skupina je nastala na šolski avdiciji, ki jo je organiziral bobnar Larry Mullen. Skladba With Or Without You je bila njihov prvi veliki hit v ZDA.

Skupina, ki je delovala 31 let, je svoj zadnji koncert odigrala lani v Mexico Cityju. V svoji karieri so ustvarili nepozabne pesmi in albume. Čeprav so začeli kot garažni bend, so z rednim nastopanjem in neposredno glasbeno govorico postali eden najvplivnejših bendov osemdesetih in glasbene scene nasploh.

Skladbo Bette Davis Eyes sta leta 1974 napisali Donna Wiss in Jackie DeShannon, a izvirno pesem pozna le malokdo. Skladba je zares zaslovela sedem let pozneje v izvedbi ameriške pevke in dvakratne dobitnice grammyja, Kim Carness. Uspešnica, ki jo moramo slišati pred koncem sveta, je takrat bila kar devet tednov na vrhu lestvice v ZDA.

Eric Carmen je svojo glasbeno pot začel v skupini Raspberries, s katero so ustvarili nekaj svetovno uspešnih pesmi. Čudovita balada All By Myself je prva uspešnica, ki jo je zapel kot samostojni izvajalec. Skladbo sta med drugimi priredila tudi Celine Dion in Frank Sinatra, slišimo pa jo lahko tudi v filmih Shrek 2 in Dnevnik Bridget Jones.

Imagination je britanski trio, ki je v svoji glasbi združeval elemente popa, soula in funka. Pesem Just An Illusion je bila velika uspešnica, med drugim jo je priredila tudi zasedba Destiny' s Child. Pesem je izšla leta 1982 in v trenutku okužila plesišča cele Evrope.

Level 42 je britanska pop funk skupina, ki je nastala leta 1979. Ko so fantje iskali primerno ime za svojo skupino, so se odločili, da bo ime vsebovalo številko. Najprej je bilo v igri število 88, takšna je bila številka avtobusa, s katerim so se člani skupine pred uspehom vozili v službo, nato pa so se odločilo za število 42, saj so vsi ljubitelji znanstvene fantastike oziroma knjige Štoparski vodnik po galaksiji.

Electric Light Orchestra je eksperimentalna rock skupina, ki na glasbeni sceni s krajšimi premori vztraja že 42 let. V dozdajšnji karieri so prodali več kot 50 milijonov albumov in čeprav gre za angleško skupino, so fantje precej uspešnejši v Ameriki kot na domačem Otoku.

George Michael, ki velja za enega najbolje prodajanih glasbenikov vseh časov, v kratkem napoveduje nov studijski album. V svoji glasbeni karieri je sodeloval s številnimi zvenečimi imeni, kot so Elton John, Aretha Franklin in Whitney Houston, v nedavnem intervjuju pa je izrazil željo po sodelovanju s pop divo Adele.

Ne spreglejte