Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2024,
16.23

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

glasbeniki pesem premiera Zvita feltna

Petek, 26. 1. 2024, 16.23

2 meseca, 4 tedne

Znana slovenska skupina izdala nov zimski komad. Podprl jih je tudi Janša. #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Skupina Zvita feltna je na smučišču RTC Krvavec premierno predstavila svoj nov Après ski komad. Premiere so se udeležili številni znani Slovenci, glasbenike pa je podprl tudi direktor in lastnik RTC Krvavec Janez Janša. "Krvavec že dolgo ni več samo smučišče, ampak je veliko več, in ta multiplikativen učinek, ki ga smučišče lahko da, se kaže tudi v tem, da z veseljem gostimo izvrstne glasbenike. Mislim, da jim je pot odprta v svet in da gre njihova glasbena pot samo še navzgor," je dejal Janša. 

"Naša največja uspešnica Gin in tonik je poletna skladba in nasploh se dobro počutimo v poletnih ritmih, a tokrat smo sceno obrnili na glavo in danes vam končno predstavljamo nov Après ski komad z naslovom Mater je mraz. Prepričani smo namreč, da se ene izmed boljših zabav zgodijo prav na snegu. Verjamemo, da bodo tudi poslušalci pozabili na hladnejše temperature, ko si bodo zavrteli našo 'ta novo'," so uvodoma na premieri povedali fantje iz skupine Zvita Feltna.

Vsi člani skupine Zvita feltna radi smučajo, Blaž in Matic pa sta tudi učitelja smučanja.  | Foto: Neo Visuals Vsi člani skupine Zvita feltna radi smučajo, Blaž in Matic pa sta tudi učitelja smučanja. Foto: Neo Visuals

"To je fraza, ki jo vsak rad reče" 

"Za tak naslov komada smo se odločili, ker je to fraza, ki jo vsak rad reče in si jo vsak zapomni. Vsakič, ko bo zelo mrzlo, si bodo rekli, pa dajmo tisto od Zvite feltne," je dejal vokalist in harmonikaš Blaž Gec

Idejo za komad je, kot je povedal Gec, dobil njihov kitarist Theo Čebron, ki je pesem tudi napisal, pod besedilo pa se je podpisal njihov stalni tekstopisec Rok Lunaček. Aranžma je delo Thea Čebrona, Blaža Geca in Blaža Hribarja, ki je poskrbel tudi za mix in mastering.

Janša: Krvavec že dolgo ni več samo smučišče 

Premiere so se udeležili številni slovenski glasbeniki, med njimi Jože Potrebuješ, Dejan Dogaja, Damjan Murko, Ines Erbus, Aleš Bartol-Bart in drugi, podprl pa jih je tudi direktor in lastnik smučarskega centra Krvavec Janez Janša

Fotogalerija
1 / 3

"Krvavec že dolgo ni več samo smučišče, ampak je veliko več, in ta multiplikativen učinek, ki ga smučišče lahko da, se kaže tudi v tem, da z veseljem gostimo izvrstne glasbenike. Mislim, da jim je pot odprta v svet in da gre njihova glasbena pot samo še navzgor," je dejal Janša in se glasbenikom zahvalil, da so Krvavec izbrali za promocijo in snemanje videospota novega komada. 

Člane skupine Zvita feltna je podprl tudi direktor in lastnik smučarskega centra Krvavec Janez Janša.  | Foto: K. M. Člane skupine Zvita feltna je podprl tudi direktor in lastnik smučarskega centra Krvavec Janez Janša.  Foto: K. M.

Vsi radi smučajo, Blaž in Matic sta učitelja smučanja 

Kot pravijo glasbeniki, so, čeprav so Primorci, tokrat pripravili zimski komad, saj imajo vsi radi zimo in radi smučajo, največja navdušenca belih strmin pa sta Blaž Gec in bobnar Matic Leban, ki sta tudi učitelja smučanja. "Oba z Blažem kar nekaj časa preživiva na snegu. Zadnja leta vse smučarske dni posvetim učenju smučanja in si premalo časa na smučeh vzamem zase," pove bobnar skupine Matic Leban in doda: "Med drugim imam tudi licenco za reševalca na smučišču in ratrakista. Tudi moja psička Maggie, ki je stara eno leto, je pes reševalec."

Ker pa na Primorskem nimajo snega, radi pridejo na Gorenjsko, natančneje na Krvavec, prav zato so ga tudi izbrali za videospot novega komada z naslovom Mater je mraz, kar je sovpadalo s temperaturami, v katerih so snemali videospot. "Ko smo snemali videospot, je bilo malo manj prijetnih -17 stopinj Celzija, zato je videospot toliko pristnejši, ker je bilo res mater mraz," je še dejal Leban.

Pri snemanju spota so tokrat sodelovali z ekipo Neo Visuals, pridružili pa sta se jim tudi dve dekleti iz šova Sanjski moški. 

"Termometer je kazal kar -17 stopinj Celzija, ampak smo imeli na srečo ob sebi simpatične plesalke, ob katerih smo na mraz pozabili," so dejali člani skupine Zvita feltna.  | Foto: Neo Visuals "Termometer je kazal kar -17 stopinj Celzija, ampak smo imeli na srečo ob sebi simpatične plesalke, ob katerih smo na mraz pozabili," so dejali člani skupine Zvita feltna. Foto: Neo Visuals

Videospot si lahko pogledate spodaj: 

Preberite še: 

Trendi Pevec priljubljene skupine bo postal oče, s skupino izdali tudi novo pesem #video
Pri Črnem Petru
Planet TV Zvita feltna - Diamant
Pri Črnem Petru
Planet TV Zvita feltna - Sto tisoč let

 

 

 

 

 

Ne spreglejte