Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

avtobus Mercedes film Jugoslavija turneja

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 12.49

8 let

Vozi, Miško! Avtobus iz kultnega srbskega filma gre spet na cesto.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avtobus iz legendarnega srbskega filma Kdo neki tam poje bo dobil novo življenje, saj ga bodo v Zagrebu restavrirali, kmalu pa se bo podal še na turnejo po državah nekdanje Jugoslavije.

Mercedesov avtobus iz kultnega srbskega filma režiserja Slobodana Šijana in scenarista Dušana Kovačevića Kdo neki tam poje (Ko to tamo peva), bo kmalu spet v voznem stanju. Upamo le, da ga ne bodo vozili z zavezanimi očmi, kot je to uspelo Mišku.

Avtobus bodo restavrirali v prostorih zagrebškega Jadran filma, po temeljiti obnovi pa naj bi vozilo povrnili v stanje, v kakršnem je bil leta 1980, ko so film posneli. Avtobus nato čaka turneja po državah nekdanje Jugoslavije.

Ga bomo še to poletje ujeli tudi pri nas? Kot je za hrvaške medije izjavil predsednik uprave Jadran filma Vinko Grubišić, ki je tudi pobudnik projekta obnove Mercedesovega avtobusa iz leta 1952, je zanimanje za vozilo veliko, ne manjka pa niti investitorjev, a avtobus ni na prodaj.

Naziva projekta v celoti za zdaj še ni želel razkriti, začel pa naj bi se z: "Tko nas …" Grubišić dodaja, da naj bi se turneja začela že na začetku poletne sezone, v projektu pa bodo sodelovala tudi velika imena iz Hrvaške in njenih sosed, a podrobnosti za zdaj še ni želel izdati.

"Krstić i sin" je družinska zapuščina, ki jo nameravajo uporabiti Avtobus z napisom "Krstić i sin" po besedah Grubišića Jadran filmu predstavlja družinsko zapuščino, poleg turneje pa ga nameravajo po obnovi obdržati na zagrebških ulicah. Kot načrtujejo, bo avtobus iz središča Zagreba obiskovalce vozil na filmske projekcije in druge dogodke kinokluba Jadran filma.

Film ostaja eden boljših Zgodba filma se odvija v Srbiji 5. aprila 1941, dan pred napadom na Jugoslavijo, le nekaj ur pred začetkom bombardiranja Beograda in vstopom države v drugo svetovno vojno. V komediji absurda so zaigrali Pavle Vujisić, Danilo Bata Stojković, Slavko Štimac in Dragan Nikolić, veliko vlogo pa je imel tudi avtobus v lasti očeta in sina Krstić, ki je vozil pisano druščino potnikov. Film še danes velja za enega boljših, ne le v Srbiji, ampak v vseh državah nekdanje Jugoslavije.

Ne spreglejte