Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2013,
8.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
koncert Istanbul

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2013, 8.07

8 let, 3 mesece

V Istanbulu zvezdniški koncert na mednarodni dan jazza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Istanbulu bodo v organizaciji Unesca, Turčije in jazz inštituta Thelonious Monk 30. aprila, na drugi mednarodni dan jazza, pripravili veliki koncert.

Na velikem glasbenem dogodku bodo nastopile legende jazza, kot so Herbie Hancock, Al Jarreau in Marcus Miller. Glasbeni direktor dogodka bo John Beasley.

Mednarodni dan jazza, ki so ga na generalni skupščini Unesca sprejeli leta 2011, je namenjen "poudarjanju in podpori združevalnim močem glasbe skozi dogodke po vsem svetu," je dejal Hancock, Unescov ambasador dobre volje, ki je dal pobudo, da bi 30. april razglasili za dan jazza.

Poleg koncerta v istanbulskem muzeju Hagia Irene bodo članice Unesca pripravile vrsto dogodkov, posvečenih jazzu. Do zdaj jih je napovedanih skoraj 80 v več kot 30 državah, kot so Argentina, Avstralija, Francija, Gabon, Malezija ter Trinidad in Tobago.

V Mehiki pripravljajo več kot deset koncertov po državi, na Danskem bodo v glavnem mestu gostili seminar in koncert za danske in mednarodne glasbenike, v Indiji pa pripravljajo koncert Jazz Goa, na katerem se bodo zvrstili glasbeniki z vsega sveta.

V Svaziju bodo pripravili poseben program Jazz Across Borders and Cultures (Jazz prek meja in kultur), v sklopu katerega se bodo v treh dneh zvrstile delavnice, jam sessioni in koncerti.

Ne spreglejte