Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2016,
8.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

grammy nagrade Taylor Swift

Torek, 16. 2. 2016, 8.02

6 let, 7 mesecev

Taylor Swift je na Grammyjih postavila nov mejnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
26-letna pevka je postala prva ženska, ki je že drugič odnesla grammyja za najboljši album. Dobila je tudi nagradi za najboljši pop album in najboljši glasbeni videospot.

Sinočnja podelitev grammyjev je po pričakovanjih minila v znamenju Taylor Swift. Z njeno skladbo Out of the Woods se je začela prireditev, 26-letnica pa je nato domov odnesla tri grammyje v najbolj prestižnih kategorijah.

Album 1989 je postal najboljši album leta, s čimer je Swift postala prva ženska z dvema grammyjema za najboljši album leta. Prvega je dobila leta 2009 za album Fearless. Dobila je še grammyja za najboljši pop album in za najboljši videospot - za pesem Bad Blood, ki jo je posnela s Kendrickom Lamarjem.

Največ nagrad je prejel Kendrick Lamar Lamar, ki je bil nominiran v 11 kategorijah, je sicer skupno odnesel največ nagrad - dobil je še grammyje za najboljši rap album, rap izvedbo, rap video in rap skladbo.

Uptown Funk Marka Ronsona in Bruna Marsa je postal singel leta, Ed Sheeran pa je za pesem Thinking Out Loud dobil grammyja za pesem leta.

V zahvalnem govoru je okrcala Kanyeja Westa "Kot prva ženska, ki je dvakrat osvojila grammyja za album leta, bi rada vsem mladim ženskam sporočila: vedno se bodo pojavljali ljudje, ki bodo skušali omalovaževati vaš uspeh oziroma si bodo pripisovali zasluge za vaše dosežke," je 26-letnica dejala v zahvalnem govoru.

"A če se osredotočite na svoje delo in tem ljudem ne dovolite, da bi vas zmedli, boste nekega dne dosegle svoj cilj in takrat boste ugotovile, da ste za to zaslužne ve in ljudje, ki vas imajo radi. To bo najboljši občutek na svetu," je dejala.

Komu so bile te besede namenjene? Pevka tega ni potrdila, a svetovni splet je prepričan, da je tarča govora Kanye West, ki v skladbi Famous trdi, da je Swift slavna prav zaradi njega - sam je to povedal z nekoliko manj prijaznimi besedami.

Najboljša novinka je po pričakovanjih Mehgan Trainor Med ostalimi dobitniki grammyjev so še Chris Stapleton je dobil grammyja za najboljši country album, Meghan Trainor je postala najboljša debitantka, grammyja za najboljši alternativni album in za najboljšo rock izvedbo je dobila skupina Alabama Shakes, najboljši dance posnetek pa je Where Are Ü Now, ki so ga posneli Skrillex, Diplo in Justin Bieber.

Adele tokrat razočarala

Adele, ki praviloma blesti na nastopih v živo, je tokrat razočarala. Pri petju skladbe All I Ask so se pojavljale tehnične težave z njenim mikrofonom, vmes pa so se slišali tudi dodatni kitarski zvoki, ki naj bi prihajali s sosednjega odra, kjer se je za nastop ogreval Justin Bieber s skupino. Adele je sicer pozneje na Twitterju pojasnila, da je za kitarske zvoke v ozadju kriv mikrofon, ki je padel na klavirske strune.

Lady Gaga se je z oranžno pričesko poklonila Bowieju

Lady Gaga se je januarja umrlemu Davidu Bowieju poklonila z nastopom v kostumu, ki je spominjal na Bowieja v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, zapela pa je nekatere njegove uspešnice, med drugim tudi Let's Dance, med katero se ji je pridružil Nile Rodgers.

Na prireditvi bi morala nastopiti tudi Rihanna, ki je pred kratkim izdala svoj novi studijski album ANTI, a je nastop zaradi bronhitisa odpovedala.

Ne spreglejte