Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2023,
15.03

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Helena Blagne Raiven

Ponedeljek, 11. 9. 2023, 15.03

7 mesecev, 3 tedne

Raiven in Helena Blagne združili moči. Poglejte, kaj je nastalo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Raiven in Helena | Raiven in Helena Blagne na Slovenski popevki, ki sta jo vodili, na njej pa tudi predstavili skladbo Ikona. | Foto Mediaspeed

Raiven in Helena Blagne na Slovenski popevki, ki sta jo vodili, na njej pa tudi predstavili skladbo Ikona.

Foto: Mediaspeed

Pevka Raiven je predstavila novo pesem, ki jo je posnela z ikono slovenske glasbe Heleno Blagne.

Na festivalu Slovenska popevka pretekli konec tedna sta vsaj toliko, če ne več pozornosti kot tekmovalci odnesli voditeljici programa, pevki Raiven in Helena Blagne. Kot posebno začimbo večera je Raiven predstavila svojo novo skladbo Ikona, ki jo je posnela s Heleno Blagne.

Prisluhnite:

"Preden sem se lotila ustvarjanja novih skladb, sem nosila v sebi močno željo, da bi na prihajajočem albumu sodelovala z drugimi umetniki. To je nekaj, česar do zdaj nisem delala, vsaj ne pri svojih avtorskih delih. Želela sem, da so ta sodelovanja osmišljena in nekoliko presenetljiva, ki bi me potisnila iz cone udobja. Priložnost se je pojavila sama, ko so naju s Heleno povabili k vodenju Popevke. In med pisanjem besedila je sodelovanje pridobilo še večji smisel," je povedala Raiven.

Raiven in Helena | Foto: Tjaša Barbo Foto: Tjaša Barbo

Ikona predstavlja še en mejnik v glasbenem razvoju akademsko izobražene glasbenice, saj se je prvič preizkusila v vlogi producentke. Gre za prvo skladbo, ki nosi njen podpis od začetka do konca ustvarjalnega procesa. Raiven se pod skladbo, tako kot na svojih dozdajšnjih stvaritvah vse od albuma Magenta, podpisuje kot avtorica glasbe in besedila. Hkrati je ta skladba znanilka novega kratkometražnega albuma z naslovom Sirene, ki ga bo Raiven izdala 17. februarja prihodnje leto. V novih skladbah bo odsevala usode ikoničnih žensk zgodovinskih obdobij, ki so ji služile kot navdih.

Raiven je svoj zadnji avtorski pečat pustila prav na Popevki, kjer je leta 2021 slavila s skladbo Volkovi, nato pa se je posvetila udejstvovanju in izpopolnjevanju v operi. Za svoje študijske dosežke je po magisteriju 2022 prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Po koncu študija je mezzosopranistka debitirala v ljubljanski Operi, kjer nadaljuje gostovanja v predstavah, kot sta bili Orfej v peklu in Jevgenij Onjegin.

Oglejte si še:

Nina Osenar poročna obleka
Trendi Znana Slovenka se je zjutraj poročila, zvečer pa v isti obleki zapela s Heleno Blagne #foto
Raiven
Trendi Raiven, kot je nismo vajeni #video
Ne spreglejte