Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 10. 2011,
14.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Veliki Gatsby Leonardo DiCaprio

Sobota, 15. 10. 2011, 14.37

8 let

Pri filmu Veliki Gatsby bo sodelovala tudi draguljarska družba Tiffany & Co.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Filmu Veliki Gatsby, ki že tako ima izvrstno igralsko zasedbo, saj bosta v njem igrala Leonardo DiCaprio in Carey Mulligan, se bo pridružila tudi svetovna znana družba Tiffany & Co.

Draguljarska družba Tiffany & Co. bo namreč samo za ta film izdelala nekaj unikatnih kosov nakita, ki se bodo svetlikali v najnovejši priredbi filma, ki sicer temelji na knjižni predlogi ameriškega pisatelja F. Scotta Fitzgerlada.

Oblikovalci družbe Tiffany & Co. bodo za film izdelali poseben komplet diamantov in bisernih ogrlic, ki bodo krasile obleke, ki so bile tako priljubljene v dobi jazza. Kostume za film pa bo oblikovala avstralska oblikovalka Catherine Martin, ki je sicer že izdelala kostume za film Moulin Rouge in za svoje delo celo prejela oskarja za najboljšo kostumografijo. Martinova se že veseli sodelovanja z draguljarsko družbo Tiffany & Co., saj je z njo želela sodelovati ravno zaradi tega, ker se je Louis Comfort Tiffany, prvi direktor oblikovanja te družbe, gibal v takšnih krogih, ki jih opisuje zgodba filma.

Družba Tiffany & Co. pa ne bo prispevala samo draguljev in nakita, ampak tudi porcelan in drugo opremo za dom Jayja Gatsbyja, ki ga bo na velikem platnu zaigral Leonardo DiCaprio. "Arhivi družbe Tiffany & Co. so prava zakladnica informacij o načinu življenja med zlato dobo blaginje in svetlečega nakita. Tako jaz kot Tiffany & Co. smo oblikovali unikatne kose, ki bodo upravičili sloves tega romana," je povedala oblikovalka Catherine Martine.

Leonardo DiCaprio in Carey Mulligan, glavna junaka te filmske zgodbe, se trenutno skupaj z njunima soigralcema Tobeyjem Maguirejem in Islo Fisher nahajata v Avstraliji, kjer se je snemanje filma Veliki Gatsby že pričelo, na velikih platnih pa si ga bomo lahko ogledali šele prihodnje leto.

Ne spreglejte