Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bled Film Festival Rade Šerbedžija

Sreda, 26. 6. 2013, 13.44

8 let

Obeta se novo filmsko dogajanje Bled Film Festival

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Film bo v prihodnjem letu dobil nov festival, katerega smernice je pod vodstvom Radeta Šerbedžije začrtal ustanovni odbor.

Na Bledu se je sestal ustanovni odbor novega Bled Film Festivala in začrtal smernice za razvoj angažiranega festivala, ki bo poleg promocije najnovejših filmov iz sveta in regije veliko pozornosti posvetil pomenu voda in ohranitvi vodnih virov ter drugim okoljskim vprašanjem.

Ustanovni odbor festivala sestavljajo predsednik Rade Šerbedžija ter člani Dunja Klemenc, Čedomir Kolar, Tanja Ribič, Nikola Kojo, Danijel Utješanović in Marko Gajič. Prvo srečanje ustanovnega odbora festivala je konec preteklega tedna potekalo v prostorih Vile Bled.

Na njem so priznani mednarodni filmski ustvarjalci ob podpori mladih navdušencev z Bleda pozornost posvetili načrtovanju programa festivala, vizualni podobi in organizacijskim zadevam, je sporočil predstavnik za stike z javnostmi Bled Film Festivala Almir Flisar.

Festival kot platforma za spodbujanje izražanja filmskih ustvarjalcev Osnutek načrta prvega Bled Film Festivala, ki bo prvo izdajo doživel junija 2014, predvideva tekmovalni program celovečernih filmov in dva programa na temo voda – program dokumentarnih filmov in otroški program. Ob tem se bodo vrstili dogodki, kot so paneli in delavnice, ki bodo izpostavili nujnost ohranjanja vodnih virov ter drugo okoljsko problematiko. Načrtujejo tudi natečaj za mlade filmske ustvarjalce, ki bi s sodobnimi in široko dostopnimi tehnologijami ustvarjali kratke filme na temo zaščite okolja.

Organizatorji so prepričani, da bo festival kot platforma za spodbujanje izražanja filmskih ustvarjalcev ter kot medij, ki uporablja moč filma za porajanje okoljskih vprašanj, pritegnil pozornost tako slovenske kot svetovne javnosti. Obenem verjamejo, da bodo kakovostni filmi, gostje svetovnega formata ter zanimivi obfestivalski dogodki pritegnili tako lokalno prebivalstvo kot turiste.

"Premišljen program, privlačna lokacija, entuziazem ekipe ter široka mreža podpornikov in prijateljev novorojenega festivala predstavljajo precejšnje zagotovilo, da bo festival organsko rasel in se razvijal ter da bomo v prihodnosti postali pomemben igralec v regiji," je poudarila producentka Dunja Klemenc.

Ne spreglejte