Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 12. 2014,
14.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ocenili smo One Direction

Torek, 9. 12. 2014, 14.20

6 let, 7 mesecev

Mladi milijonarji, za katerimi norijo najstnice in Danny DeVito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fantje iz angleško-irske zasedbe One Direction so predstavili četrti studijski album, ki so ga poimenovali preprosto Four, v prevodu Štiri.

Ljubljenci najstnic z vsega sveta, ki imajo številne podpornike tudi med starejšimi zvezdniki, so predstavili Four, četrti album, s katerim so se že zapisali v zgodovino.

Album, ki je na prodajne police prišel 17. novembra, se je namreč še isti teden uvrstil na prvo mesto Billboardove lestvice in s tem postal njihov četrti zaporedni album, ki mu je to uspelo.

Od Simona Cowella do svetovne slave in milijonov na računu Pop skupina One Direction, ki jo sestavljajo Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles in Louis Tomlinson, je nastala v okviru britanskega televizijskega tekmovanja The X Factor leta 2010. Peterica se je uvrstila na tretje mesto v sedmi sezoni šova in s svojim nastopom prepričala sodnika Simona Cowella, da jih je vzel pod okrilje svoje založbe Syco Records.

Fantje so se že s prvim singlom What Makes You Beautiful prebili na vrh britanske lestvice, med junijem 2013 in junijem 2014 pa so zaslužili 60 milijonov evrov. Po Forbesovem seznamu najbolje plačanih zvezdnikov, mlajših od 30 let, jih je tako letos prehitel le Justin Bieber.

Videospot z Dannyjem DeVitom in šimpanzi ter Peto za vratom Novi album so fantje odprli s svetovno uspešnico Steal my Girl, ki je bila napisana po enakem receptu kot hiti iz prejšnjega albuma, poskočna, vesela in takšna, ki gre hitro v uho ter je nalezljiva. V komičnem in nekoliko čudaškem videospotu, ki ima že več kot 52 milijonov ogledov, nastopa hollywoodski igralec Danny DeVito. Video postane še bolj nenavaden, ko se jim pridružijo še sumo borci in šimpanz. Zadnji je pritegnil tudi zanimanje Pete, ki je od glasbenikov zahtevala ukinitev posnetkov z živaljo, fante pa pozvala k doniranju organizaciji.

Drugi singel Night Changes je napisalo vseh pet fantov, z videospotom pa so vreščeče oboževalke zadeli naravnost v srce. Ta je namreč posnet tako, da se gledalcu zdi, da je osebno na zmenku z vsakim fantom posebej, kar je le še prililo olje na ogenj pri oboževalkah, ki na njihovih koncertih omedlevajo petkrat pogosteje kot na nastopih Justina Bieberja. Fantom je pač jasno, da brez njih ne bi prišli tako daleč.

Zrelejši, a še vedno merijo na najstnice Cowell je še pred izidom albuma napovedal pesem z naslovom 18. Napisal jo je angleški pevec in tekstopisec Ed Sheeran, ki je imel prste vmes tudi pri pesmih Little Things in Moments. Po receptu za velik komercialni uspeh, torej.

Pesem Ready to Run na trenutke spomni na Aviciijev hit Wake Me Up, za pesem Where Do Broken Hearts Go pa namigujejo, da je bila napisala po navdihu Taylor Swift oziroma njene romance s Harryjem Stylesom.

Na albumu najdemo še več avtorskih skladb in sodelovanj, s katerimi so fantje ob četrtem letu delovanja pokazali malce več zrelosti, a še vedno ostajajo zvesti svojemu slogu, torej šarmiranju obnorelih najstnic. Nekatere pesmi precej spominjajo na tiste, ki so jih izdali v preteklih letih, a na njihovo srečo te niso bile slabe, zato bi lagali, če bi rekli, da niso všečne ali vsaj nalezljive. In ravno prav nadležno vesele za praznični december.

Ne spreglejte