Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 10. 2023,
8.56

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

London sojenje premiera film kino Kevin Spacey

Torek, 17. 10. 2023, 8.56

6 mesecev, 1 teden

Londonski kinematograf noče predvajati filma, s katerim se vrača Kevin Spacey

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Kevin Spacey | Porota na londonskem sodišču je igralca Kevina Spaceyja julija spoznala za nedolžnega v primerih devetih spolnih prekrškov nad štirimi moškimi, ki naj bi se zgodili med letoma 2001 in 2013. | Foto Guliverimage

Porota na londonskem sodišču je igralca Kevina Spaceyja julija spoznala za nedolžnega v primerih devetih spolnih prekrškov nad štirimi moškimi, ki naj bi se zgodili med letoma 2001 in 2013.

Foto: Guliverimage

Triler Control bo prvi film, v katerem bo po sojenju za spolne zlorabe zaigral Kevin Spacey, ki je bil julija letos spoznan za nedolžnega. Premiera bi morala biti v londonskem kinematografu Prince Charles, kjer pa filma, potem ko so ugotovili, da v njem igra Spacey, nočejo predvajati, poroča britanski časopis The Telegraph.

Lastnik omenjenega kinematografa Greg Lynn je producentki in glavni igralki filma Lauren Metcalfe poslal sporočilo, v katerem je zapisal, da bodo premiero filma odpovedali. "Sinoči smo izvedeli, da v vašem filmu nastopa Kevin Spacey. Gre za njegov prvi film po sodnem procesu. Moje osebje in jaz smo zgroženi, da nas omenjajo v istih stavkih kot njega in njegov novi film," je pojasnil njihovo odločitev.

Spacey se v filmu sploh ne pojavi

Producentka je po novici o odpovedi premiere hitro našla novo prizorišče ter opozorila, da je kinematograf Genesis Cinema "veliko boljše in primernejše prizorišče, ki z veseljem gosti ta dogodek". 

64-letni Spacey se v filmu Control sicer sploh ne pojavi. Sliši se le njegov glas. Gre za vlogo, ki bi jo lahko igral kdorkoli, kar pomeni, da je bil Spacey izbran namerno. Režiser filma Gene Fallaize je že julija dejal, da ne obžaluje tega, da je to vlogo dal Spaceyju, saj se mu je "vedno zdel prijazen fant". 

Na odločitev kinematografa Prince Charles, da odpove premiero filma, se je za revijo Variety odzval tudi Spaceyjev odvetnik Chase Scolnick. "Gospod Spacey je svojo nedolžnost dokazal v vsaki sodni dvorani, v kateri se je pojavil. Vsi porotniki, ki so preučili dokaze proti njemu, so soglasno zavrnili lažne obtožbe. Odločitev kinematografa, da cenzurira njegov novi projekt, je več kot razočaranje. Zavrača sodni postopek dveh držav, ignorira ogromne dokaze o Spaceyjevi nedolžnosti in ne upošteva mnenj desetin nepristranskih porotnikov, ki so ugotovili, da je Spacey 100-odstotno nedolžen," je povedal.

Napovednik za film si oglejte spodaj:

Preberite tudi:

Kevin Spacey
Trendi Kevin Spacey na londonskem sodišču spoznan za nedolžnega
Kevin Spacey
Trendi Kevin Spacey obtožen še več spolnih napadov
Kevin Spacey
Trendi Superzvezdnik na sodišču zaradi spolnega napada
Ne spreglejte